[Žinios trumpai] Rusijos propagandoje matomas šokas dėl karinės katastrofos: „Šis sprendimas šokiravo milijonus žmonių, tai kas vyksta yra baisu“  ()

Kremliaus sprendimas palikti Chersoną buvo stiprus smūgis Rusijos kariniams propagandistams.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-10 [Žinios trumpai] Rusijos propagandoje matomas šokas dėl karinės katastrofos: „Šis sprendimas šokiravo milijonus žmonių, tai kas vyksta yra baisu“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariniai propagandistai patiria šoką dėl gresiančios karinės katastrofos - Ukrainos ginkluotosios pajėgos ruošiasi susigrąžinti Chersoną. Šoigu davė įsakymą okupacinėms pajėgoms atsitraukti į kairįjį Dnipro krantą.

Žinomas Rusijos karo propagandistas Jurijus Kotenokas praneša, kad lapkričio 10 d. paskutiniai Rusijos kariuomenės daliniai paliks Chersoną. Okupuotame mieste nuo administracinių pastatų jau nuimtos visos Rusijos vėliavos, o dešiniajame krante esančius patikros punktus Rusijos kariškiai jau apleido.

„Sprendžiant iš vėliavų, nuimtų nuo Chersono administracinių pastatų, Rusija palieka Chersoną, kaip jau pranešė mūsų pagrindiniai kanalai. Šis sprendimas šokiruoja tūkstančius, milijonus žmonių, kurie kovoja už Rusiją, miršta už Rusiją, tiki Rusija“, – rašo jis.

Neslėpdamas savo pasipiktinimo jis pažymėjo, kad Kremliaus sprendimas bėgti iš Chersono taps politiniu ir bus vertinamas istorijos teisme.

 

Ir anksčiau buvo spėliojama, ar Chersono išlaisvinimas netaps Putino pabaigos pradžia. Nes Chersonas yra vienintelis regioninis centras, kurį Rusijai pavyko užimti nuo vasario 24 dienos. Be to, daugybė rusų žuvo užimdami ir okupuodami šią teritoriją. Tačiau mažai tikėtina, kad tas beviltiškumo ir beprasmiškumo jausmas paskatins rimtesnius protestus - rusai tikinami, kad sprendimas atsitraukti atveria naujas galimybes, o Chersonas net nebuvo toks svarbus.

(59)
(1)
(58)

Komentarai ()

Susijusios žymos: