[Žinios trumpai] Skelbiama sensacinga žinia: Putinas slapta gavo taikos pasiūlymą su 4 sąlygomis, yra šansas greitai užbaigti karą  (16)

Įtakingas Rusijos „Telegram“ kanalas „General SVR“ teigia, kad lapkričio 10 dieną per tarpininkę Putinas gavo taikos pasiūlymą su 4 sąlygomis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-12 [Žinios trumpai] Skelbiama sensacinga žinia: Putinas slapta gavo taikos pasiūlymą su 4 sąlygomis, yra šansas greitai užbaigti karą  (16)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Putinui buvo pateiktos griežtos rekomendacijos neatmesti pasiūlymo ir pagauti pasiūlytą galimybę“, – rašo „General SVR“. Anot šio kanalo, yra keturios pagrindinės sąlygos. Pirmoji – visiškas Rusijos pajėgų išvedimas iš Ukrainos teritorijos.

Tiesa, su Krymu derybininkai siūlo nuolaidą – šio klausimo sprendimas gali būti atidedamas 7 metams, tačiau su sąlyga, kad pusiasalis bus visiškai demilitarizuotas, įskaitant Rusijos Federacijos Juodosios jūros laivyno išvedimą. Rusams šioje teritorijoje bus leidžiama turėti tik šaulių ginklus.

Baltarusijos, dalyvaujančios Rusijos Federacijos agresijoje, teritorijoje prie Ukrainos sienų siūloma sukurti 100 kilometrų demilitarizuotą zoną, kurioje nebūtų Rusijos ginkluotųjų pajėgų sunkiosios ginkluotės. Padniestrė, pagal keliamas sąlygas, grįžta į Moldovos kontrolę, nes tai irgi yra Ukrainos saugumo interesas.

Už šių sąlygų įvykdymą Rusija gauna garantiją, kad Ukraina per artimiausius 7 metus neįstos į NATO.

 

Kanalo „Telegram“ teigimu, artimiausiomis dienomis pasiūlymai bus aktyviai svarstomi Kremliuje. Yra galimybė greitai baigti konfliktą.

Reikia pabrėžti, kad nors „General SVR“ tvirtina, kad turi šaltinių Kremliuje, visa tai aptariama gandų lygmenyje. Be to, tokios sąlygos Rusijai netiktų, nes reikštų faktinį pralaimėjimą, šviežiai aneksuotų žemių praradimą. Putinui vien tokių sąlygų svarstymai būtų tolygūs savižudybei.

(83)
(27)
(56)

Komentarai (16)

Susijusios žymos: