[Žinios trumpai] Ukraina oficialiai kreipėsi į Baltarusijos kariuomenę: „Pasiduokite!“  (1)

Ukrainos ginkluotosios pajėgos kreipėsi į Baltarusijos Respublikos ir Rusijos Federacijos jungtinės karių grupės karius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Baltarusijos Respublikos kariai, jei esate priversti dalyvauti Putino kare prieš Ukrainos žmones ir jei negalite nevykdyti šio nusikalstamo įsakymo kirsdami Ukrainos valstybinę sieną, sustokite kaip dalinio dalis. Išjunkite variklius, iškraukite ginklus, iškelkite baltas vėliavas ir laukite susitikimo su kariuomenės vadovybės atstovais“, – teigiama kreipimesi.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas pabrėžė, kad atsisakymas žudyti ukrainiečius bus vertinamas kaip draugiškų ir kaimyninių santykių aktas.

„Būsime už tai dėkingi. Tokiu atveju garantuojame galimybę nedelsiant nemokamai grįžti į Baltarusijos Respublikos teritoriją. Jei bijote dabartinės Baltarusijos valdžios persekiojimo, pasiūlysime jums orų gyveni Ukrainos teritorijoje specialiai įrengtuose kariniuose miesteliuose. Suteiksime jums reikalingas buities sąlygas, maitinimą ir medicininę priežiūrą pagal Ukrainos ginkluotųjų pajėgų normas“, – pažymėjo vadovybė.

 

Taip pat baltarusiams, atsisakiusiems kovoti su Ukraina, bus suteikta galimybė paskambinti savo artimiesiems, naudotis internetu.

Generalinis štabas taip pat kreipėsi į Rusijos okupacinių pajėgų atstovus.

„Jei nuspręsite tapti Rusijos okupacinės armijos dalimi, turite tik dvi išeitis:

- pasidavimas. Tokiu atveju garantuojame visų tarptautinių konvencijų dėl karo belaisvių laikymąsi.

– kitu atveju jūsų laukia neišvengiama mirtis“, – pridūrė Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

(209)
(3)
(206)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: