Putinas totaliai supanikavęs? Gali būti atšauktas jau 20 metų vykstantis didžiulis kasmetinis renginys  ()

Pirmą kartą per 10 metų: Putinas gali atsisakyti surengti spaudos konferenciją dėl nesėkmės Chersone.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiais metais Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas gali atsisakyti surengti kasmetinę didelę spaudos konferenciją. Pasiruošimas reguliariai nuo 2012 metų gruodžio mėnesį vykstančiam renginiui dar nepradėtas.

Apie tai praneša leidinys RBC, remdamasis dviem šaltiniais, susipažinusiais su šio klausimo aptarimu.

„Pasiruošimas renginiui šiuo metu nevyksta. Vienas iš šaltinių sako, kad priimant galutinį sprendimą bus atsižvelgta į situaciją specialiosios karinės operacijos zonoje (kare Ukrainoje – red.)“, – rašoma publikacijoje.

Atsižvelgdamas į neapibrėžtumą dėl V. Putino spaudos konferencijos, Rusijos leidinys pažymėjo, kad lapkričio 9 dieną Rusijos kariuomenės vadovybė nusprendė išvesti kariuomenę iš Chersono.

Žurnalistai taip pat pažymėjo, kad šiemet tradicinė „tiesioginė linija“ su Kremliaus lyderiu dar neįvyko, o Rusijos Federacijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas ne kartą paskelbė apie renginio atidėjimą. Rugpjūtį V. Putino pranešėjas pripažino, kad „tiesioginė linija“ gali būti derinama su didele spaudos konferencija, kaip tai atsitiko per koronaviruso pandemiją 2020 m.

 

Jei spaudos konferencija būtų perkelta į 2023 m., tai būtų antras kartas istorijoje, kai V. Putinas atsisakė bendrauti su žiniasklaida tokio masto spaudos konferencijoje – pirmą kartą tai buvo 2005 m. Tradicija rengti spaudos konferencijas prasidėjo 2001 m. Taip pat žinoma, kad 2009–2011 metais V. Putinas spaudos konferencijos nesurengė, nes tuomet ėjo ministro pirmininko pareigas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(5)
(15)

Komentarai ()

Susijusios žymos: