[Žinios trumpai] Rusijos galybė sumalta į miltus - prasideda NATO era (Video)  (1)

Pradėjusi karą prieš Ukrainą Rusija pakirto savo karinį potencialą. Tai turi įtakos jos gebėjimui vykdyti kitose šalyse naujas agresyvias kampanijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremliaus galimybės pradėti naują karo eskalavimo etapą priklausys nuo išorinių veiksnių. Tai „24 kanalui" sakė visuomeninės organizacijos „Ukraina NATO" vadovas Jurijus Romaniukas.

Pasak analitiko, ateinančiais metais Vakarų šalys pažengs į priekį modernizuojant savo technologijas ir ginkluotę, nes dėl Rusijos grėsmės nusprendė daugiau investuoti į savo gynybą.

„Visi suprato, kas yra Rusija. Todėl tai, kad kažkas Europoje pasakė, jog po 5 metų Rusija gali pulti NATO, atrodo kaip utopija ir fantazija. Apskritai nėra žinoma, kokioje būsenoje šiuo metu yra Rusija. Kaip grėsmė Europai RF gali būti išbraukta artimiausiems 10-15 metų – ji nieko nepajėgs“, – pabrėžė specialistas.

Ekspertas pažymėjo, kad po 2008 metų karo Sakartvele Rusija prarado daug karių, lėktuvų ir technikos, po to buvo priversta visiškai transformuoti savo karinę koncepciją.

„Po 14 „pokyčių“ metų ji buvo nugalėta Ukrainoje, kur tik įmanoma. RF pasieks tą patį rezultatą per ateinančius 15 metų. Tačiau NATO tuo metu pažengs į priekį ir nueis taip toli į priekį, kad Rusija, palyginti su NATO 2040–2050 metais išliks 1980–1990 metų SSRS lygyje“, – sakė stebėtojas.

Anot J. Romaniuko, Ukrainos ginkluotosios pajėgos gerokai pakirto Rusijos karinį potencialą, todėl Kremlius per artimiausius 15-20 metų net teoriškai nesugebės įvykdyti agresijos prieš galingas šalis, o tuo labiau prieš NATO bloką.

 

Tai su sąlyga, jog nėra jai griežtų sankcijų, yra prieiga prie lustų ir moderniausios mikroelektronikos, tai po 15-20 metų jie gali pasiekti 2022 m. vasario 24 d. lygį. Bėgant metams NATO nestovės vietoje, pridūrė analitikas.

Jis atkreipė dėmesį, kad vienintelis Rusijos įtakos veiksnys yra branduolinis potencialas.

„Ukraina sunaikino bent 50 procentų Rusijos kovinio potencialo, kuris dabar yra tanko T-62, o ne T-90 technologinio lygio. Taigi kuo ji gali kelti grėsmę NATO per 5 metus? Rusija negali niekur „įeiti“, nes ji iš visur bėga“, – tikino J. Romaniukas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(214)
(6)
(208)

Komentarai (1)