„AirMouse”: kompiuterinė pirštinė  (10)

Kanados bendrovė „Deanmark Ltd.“ pateikė įprastinės kompiuterinės pelės alternatyvą „AirMouse“, kuri esą yra ir patogesnė, ir sveikesnė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrimai liudija, kad itin ilgai – daugiau nei po kelias valandas per dieną – kompiuterinėmis pelėmis intensyviai dirbantiems žmonėms ilgainiui gali prasidėti pasikartojantys riešo nervo skausmai. Jie ne tik vargina, bet ir apsunkina profesinę veiklą, todėl kompiuterinių manipuliatorių dizaineriai jau seniai ieško įprastinių pelių alternatyvų. „AirMouse“ – tokių pastangų rezultatas.

Šį neįprastą manipuliatorių suprojektavo „Deanmark Ltd.“ steigėjai Markas Bajramoviius ir Orenas Tessleris. Jiedu susipažino studijuodami universitete. Pasak Marko, jau įpusėjus pirmajam kursui nuo intensyvaus naudojimosi kompiuterine pele jam išsivystė RSI (Repetitive strain injury) sindromas: riešas tirpo ir taip skaudėjo, kad jis negalėjo dešiniąja ranka dirbti kelias savaites. Tada jis su bičiuliu išgirdo apie Europoje pardavinėjamą kompiuterinės pelės alternatyvą, o įsigiję ją nusprendė sukurti dar geresnę, nes ji pasirodė ne itin patogi.

Taip atsirado „AirMouse“ – ant rankos tarsi pirštinė dėvimas manipuliatorius. Pasak „Gizmag.com“, ši bevielė pelė naudoja optinį lazerį ir, įkrovus bateriją, gali veikti savaitę. Klinikiniais tyrimais patvirtinta, kad ranka dirbant su „AirMouse“ išlieka neutralioje pozicijoje ir nevargina rankos ir riešo raiščių. Be to, „AirMouse“ yra tikslesnė ir greitesnė už įprastą optinę pelę. Ji suprojektuota taip, kad tuo metu, kai plaštaka yra horizontalioje padėtyje, pelė nėra aktyvuojama, todėl netrukdo pereiti nuo teksto rinkimo klaviatūra prie pelės funkcijos.

Įvertinti naujosios pelės alternatyvos privalumus ir trūkumus bus galima po 6 mėnesių, kai gamintojai pateiks ją rinkai. Pranešama, kad šis įrenginys kainuos 129 JAV dol.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: