Į Ispaniją pabėgęs okupantas pradėjo duoti protu nesuvokiamus parodymus - rusai tiesiog sužvėrėja, jiems nuneša stogą  ()

Nusikaltimais Bučoje kaltinamas rusų kareivis Nikita Čibrinas iš 64-osios motorizuotųjų šaulių brigados dezertyravo ir pabėgo į Ispaniją, kur dabar liudija apie karą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-11-22 Į Ispaniją pabėgęs okupantas pradėjo duoti protu nesuvokiamus parodymus - rusai tiesiog sužvėrėja, jiems nuneša stogą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius vis dar neigia savo karių dalyvavimą nusikaltimuose Kyjivo regione. Anot Maskvos, Ukraina tariamai sąmoningai pati rengė žudynes, plėšimus ir civilių gyventojų puolimą, siekdama apjuodinti Rusijos pajėgas. Tačiau daugybė tarptautinių ekspertizių ir patys rusai patvirtina RF pajėgų įsitraukimą į karo nusikaltimus Ukrainos šiaurėje.

Rusijos karys Nikita Čibrinas tapo savo kolegų karo nusikaltimų liudininku Bučoje. Dabar jis yra Ispanijoje, kur pasakoja, kaip okupantai tyčiojosi iš vietinių, rašo „The Insider“. Anot jo, jis asmeniškai matė, kaip Rusijos kariškiai Lipovkoje ir Andrijivkoje laužė automobilius, kurie negalėjo užvesti, sugriovė namus.

„Matyt, jų stogas nuvažiavo. Mes turėjome jėgų, tankų, pėstininkų kovos mašinų, ginklų ir pan. Vogė iš namų dekoracijas, mobiliuosius įrenginius“, – pasakojo okupantas. Jis patvirtino ir civilių prievartavimą: „Andrijivkoje buvo atvejis, kai buvo išprievartautos mama ir dukra. Tai padarė keturi vaikinai. Vienas pabėgo, likusieji buvo sumušti kolegų. Jie labai norėjo juos nušauti. Jų nebuvo galima apkaltinti, nes nebuvo įrodymų.“

Jis tikina, kad įsibrovėliai ilgą laiką nebuvo įleisti į „normalų pasaulį“. Ukrainos ginkluotosios pajėgos parodė savo apkasų vaizdo įrašus, kurie sukėlė „antrosios armijos“ atstovų pyktį ir įniršį. Ukrainiečių gynėjai buvo drėgmei nepralaidžiose pastogėse su lovomis ir elektra, o rusai apie tokį dalyką negalėjo net pasvajoti.

 

Nenorintiems kariauti rusams nebuvo leista pasitraukti, jiems buvo grasinama smurtu. Čibrinas pats nenorėjo kautis, todėl nusprendė apsimesti bepročiu.

Dabar jaunuolis pasiruošęs duoti parodymus Tarptautiniame teisme. Anot Čibrino, pirmąjį karo mėnesį jis praleido Lipivkos kaime, 50 km nuo Kyjivo. Tuo metu jo kolegos surengė genocidą Bučoje ir Andrijivkoje.

Birželio 16 dieną okupantas pabėgo iš fronto ir Ukrainos - tai jam pavyko padaryti pasislėpus sunkvežimyje, važiuojančiame į Rusiją. Lapkričio 15 dieną jis išskrido į Madridą, kur iškart paprašė politinio prieglobsčio.

(58)
(2)
(56)

Komentarai ()

Susijusios žymos: