[Žinios trumpai] NATO priėmė sensacingą rezoliuciją: skelbiamas naujas Rusijos statusas ir karinis tribunolas  ()

„Už nusikaltimus žmoniškumui, karo nusikaltimus ir už agresijos nusikaltimus, laukia neišvengiama bausmė. Mes tikrai tai pasieksime“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO Parlamentinė Asamblėja, vykstanti Madride, paragino sukurti specialų tarptautinį tribunolą, kuris baustų Rusijos nusikaltėlius, ir pripažino Rusijos Federaciją teroristine valstybe.

Apie tai pranešė frakcijos „Sluga naroda“ parlamentaras, Ukrainos nuolatinės delegacijos prie NATO PA vadovas Jegoras Černevas.

 

„Visos 30 NATO šalių palaikė mūsų delegacijos siūlymus. Toks tribunolas leis nuteisti ne tik tiesioginius karo nusikaltimų vykdytojus, bet ir aukščiausią Rusijos Federacijos vadovybę. Rezoliucija bus išsiųsta visų NATO šalių vyriausybėms“, – sakė Černevas.

Jo teigimu, rezoliucijoje yra daug Ukrainai svarbių sprendimų: ginklų tiekimo Ukrainai padidėjimas; konkrečių žingsnių, skirtų Ukrainos įstojimui į NATO, plėtra; reparacijų iš Rusijos Federacijos už Ukrainai padarytą žalą surinkimo mechanizmo sukūrimas.

 

Černevas taip pat pabrėžė, kad rezoliucijoje įtvirtintas principas: NATO rems Ukrainą tol, kol reikės.

„Šios rezoliucijos priėmimas yra svarbus politinis žingsnis, atspindintis Vakarų parlamentinių sluoksnių nuotaikas, todėl darantis įtaką šalių vadovybėms, priimant sprendimus“, – aiškino Černevas.

„Už nusikaltimus žmoniškumui, karo nusikaltimus ir už agresijos nusikaltimus, laukia neišvengiama bausmė. Mes tikrai tai pasieksime“, – apibendrino Černevas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(191)
(4)
(187)

Komentarai ()

Susijusios žymos: