Jaučiamas vis didesnis spaudimas nutraukti IE6 palaikymą  (9)

Didžiosios Britanijos ministrų kabinetą pasiekė peticija, kurioje šios šalies vyriausybė raginama nebenaudoti „Microsoft Internet Explorer 6“ (IE6) ir pradėti naudoti modernesnę naršyklę, praneša BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Peticijoje teigiama, kad IE6 turi saugumo defektų ir naudoja pasenusias technologijas, sukuriančias problemas kūrėjams. Peticija buvo pateikta tuo metu, kai Sveikatos departamentas patarė Nacionalinei sveikatos tarnybai nebenaudoti senosios naršyklės.

Kiti vyriausybės departamentai ir daugelis bendrovių vis dar naudoja šią programinę įrangą, kuri pirmąjį kartą buvo išleista 2001 m. „Vyriausybės departamentų klientai verčia daugelį kūrybinių darbuotojų ir programinės įrangos kūrėjų kurti interneto svetaines, palaikomas IE6 naršyklėje, kai didžioji dalis industrijos jau žengė į priekį“, – teigiama peticijoje.

„Atnaujinimas būtų didžiulė užduotis vyriausybei, tačiau jei visuomenė yra raginama eiti priekyje ir vyriausybė seks paskui visuomenę, tai sukurs reikiamą judesį.“

Peticiją paruošė Danas Frydmanas iš interneto bendrovės „Inigo“.

JAV vykdomą kampaniją pavadinimu „ie6nomore“ palaiko daugiau nei 70 interneto bendrovių, kurios teigia, kad ši programinė įranga „neleidžia internetui judėti į priekį“.

„Microsoft“ išleido dvi naujas interneto naršyklės versijas po IE6, tačiau kai kurios bendrovės ir vyriausybės departamentai vis dar naudoja sistemas, kurioms reikalingas IE6.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: