[Žinios trumpai] Neįtikėtina, bet NATO tuoj patirs nokdauną: situacija pavojinga, nusiųstas prašymas Ukrainai  (4)

Karas su Rusijos Federacija reikalauja daug resursų. Žurnalistai pastebi, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos į Rusijos pozicijas per dieną iššaudavo iki 20 000 sviedinių, nors Pentagonas rekomendavo šį skaičių sumažinti iki 7 000.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjus devyniems mėnesiams nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios, Vakarų amunicijos atsargos senka „itin greitai“ ir pasiekė kritinį lygį net JAV. Apie tai praneša prancūzų „Le Monde“.

„Vakarų arsenaluose itin greitai senka amunicija. Dabar šalys turi perduoti savo kritines atsargas, jei nori paremti Ukrainą", – perspėjo Estijos gynybos ministerija.

Karas su Rusija reikalauja daug Vakarų valstybių resursų. Žurnalistai pastebi, kad Ukrainos pajėgos per dieną į Rusijos pozicijas iššaudydavo iki 20 000 sviedinių, nors Pentagonas rekomendavo šį skaičių mažinti iki 7 000. Siekdami palaikyti didelį karo veiksmų intensyvumą, Vakarai plačiai atvėrė savo arsenalus. Ypač JAV, kurios teikia du trečdalius Ukrainai tenkančios karinės paramos.

Vašingtonas atsiuntė Kyjivui daugiau nei 1 milijoną artilerijos sviedinių, dešimtis tūkstančių prieštankinių ir priešlėktuvinių ginklų ir tūkstančius dronų. Dėl to Vakarų atsargos senka, artėja prie kritinio lygio.

 

„Kai kurios JAV atsargos pasiekė minimalų lygį, reikalingą kariniams planams ir mokymams“, – sakė Strateginių ir tarptautinių studijų centro (CSIS) tyrėjas Markas Cancianas. Taip pat pranešama, kad Prancūzijai prireiks mažiausiai pusantrų metų, kad atkurtų savo ginklų arsenalą. Tuo tarpu JAV kreipėsi į Pietų Korėją, kad nusipirktų 100 000 artilerijos sviedinių 155 mm haubicoms.

(56)
(34)
(22)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: