[Žinios trumpai] Visiškai žlugo esminė Rusijos karinė taktika - Ukraina sumalė visus BTG į miltus!  (1)

Jungtinės Karalystės gynybos ministerijos ekspertų teigimu, bataliono taktinių grupių (BTG) koncepcija buvo esminė Rusijos karinėse pajėgose. Tačiau tikrosios kovos Ukrainoje parodė jos neefektyvumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per pastaruosius tris Ukrainos karo mėnesius Rusijos ginkluotosios pajėgos atsisakė BTG dislokavimo taktikos. Pasak JK gynybos žvalgybos, BTG koncepcija per pastarąjį dešimtmetį suvaidino esminį vaidmenį Rusijos karinėje doktrinoje.

Pažymima, kad ši koncepcija apėmė batalionų integravimą su visa eile paramos vienetų, įskaitant šarvuočius, žvalgybą ir artileriją, tačiau intensyvių karo veiksmų metu buvo nustatyti šios taktikos trūkumai.

 

Visų pirma britai atkreipia dėmesį į tai, kad palyginti nedidelio kovinių pėstininkų skaičiaus BTG dažnai nepakako efektyvioms kovinėms operacijoms vykdyti. Be to, decentralizuotas artilerijos paskirstymas neleido Rusijos kariuomenei visiškai išnaudoti savo pranašumo ginklų skaičiumi.

„Nedaug BTG vadų buvo įgalioti lanksčiai išnaudoti pajėgumus taip, kaip buvo numatyta BTG modelyje“, – sakoma britų žvalgybos ataskaitoje.

(34)
(0)
(34)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: