[Žinios trumpai] Tai gali būti tikras rusų siaubas: Ukrainoje naujas smogiamasis dronas „Inkvizitor“  (14)

Kūrėjai tikisi pradėti gaminti bepiločius orlaivius, kurie skraido 100 km/val. greičiu ir mėto užtaisus ant rusų okupantų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karinės robotikos bendruomenės inžinieriai sukūrė atakos droną „Inkvizitor“, kuris netrukus bus perduotas kariuomenei.

„Inkvizitor“ yra kvadkopteris, skirtas bombarduoti priešus. Specialūs tvirtinimai drono apačioje leidžia jam neštis dvi 80 mm minas, kurių bendras svoris yra iki 8 kg. Kūrėjai pažymi, kad gali įdiegti ir kitokias kovines galvutes, kurios paverstų „Inkvizitor“ dronu-kamikadze.

Dėl savo kompaktiško dydžio „Inkvizitor“ gali skristi tik apie 35 minutes, tačiau greitai keičiamos baterijos užtikrins greitą paleidimą antram skrydžiui. Maksimalus „Inkvizitor“ greitis bus 100 km/val., maksimalus skrydžio aukštis – 4 km, svoris – apie 10 kg.

 

„UA Military Robotics“ taip pat aprūpins droną savos gamybos kamera su 32x optiniu priartinimu, kad kariai galėtų aptikti Rusijos karių pozicijas dideliu atstumu. Inžinieriai pasirūpins, kad valdymo dažniai būtų dubliuojami – tai apsaugos nuo Rusijos trikdžių generatorių. Be to, bus naudojama ir autonominė GPS padėties nustatymo sistema, leidžianti rasti nukritusius ar numuštus dronus

 

Kol kas „UA Military Robotics“ pristatė tik „Inkvizitor“ maketą. Kad pradėtų gamybą, bendruomenė turi surinkti 12 000  dolerių. Kūrėjai pažymėjo, kad jau užsisakė pirmąsias drono dalis.

(62)
(0)
(62)

Komentarai (14)