„Šis įvykis sukels absoliučiai fantastiškus pokyčius - prasidės toks griuvimas, kas Rusijos Federacijos nebeliks iš viso“  ()

„Prasidės baisus karas“, – Rusijos žlugimo, prasidėsiančio po Krymo išlaisvinimo, scenarijų apibūdino Gozmanas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pralaimėjimas kare ir Krymo praradimas greičiausiai lems Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino pasitraukimą iš valdžios, o tai savo ruožtu sukels Rusijos žlugimą. Ir procesas gali vykti pagal labai blogą scenarijų.

Tokį scenarijų „YouTube“ kanale „Chodorkovskij LIVE“ pristatė Rusijos politikas, opozicionierius ir politinis emigrantas Leonidas Gozmanas.

„Po Krymo praradimo Putinas nesės į savo kėdę. Manau, kad arba bus rūmų perversmas kietuoju variantu, (...), arba minkštuoju, tiesiog atsistatydinimas, kaip su Nazarbajevu. Kalbama ne apie žmonių, o apie elito nuotaikas. Elitas neatleis lyderiui už tokią gėdą, tokią nesėkmę: „Jis mus atvedė į tokią subinę, ir mes negalime iš jos išeiti“, – sakė Gozmanas.

Karo pradžioje, jo teigimu, kai Kremlius dar turėjo iliuzijų dėl pergalės, elitas manė, kad Vakarai karą atleis, nes „laimėtojai nėra teisiami“. Tačiau karas pralaimėtas. O tai reiškia, kad Putinas nesėdės savo kėdėje. Jis bus pašalintas, kad būtų galima derėtis su Vakarais. O po to su didele tikimybe prasidės Rusijos skilimo procesas.

„Putino pašalinimas iš valdžios sukels absoliučiai fantastiškus pokyčius šalies viduje, kad ir kas ateis. Tikimybė, kad Rusijos Federacija išliks viena šalimi tose pačiose sienose kaip dabar, nėra labai didelė. Rusijos Federacija subyrės į kelis gabalus. Ir tada kyla klausimas, kaip šis žlugimas vyks“, – sakė Gozmanas.

 

Jis paaiškino, kad istorija gali pasukti kariniu keliu. Atsiskyrę Rusijos gabalai gali pradėti kovoti ne tik su Maskva, bet ir tarpusavyje dėl teritorijų, naftos ir kitų išteklių, balistinių raketų šachtų ir pan.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(146)
(4)
(142)

Komentarai ()

Susijusios žymos: