Zelenskis daro neįtikėtinus dalykus: Baltieji rūmai keičia savo nuomonę dėl Kremliaus tribunolo - skelbiamas grandiozinis planas  ()

JT Niujorke platina rezoliucijos projektą dėl „Niurnbergo" tribunolo įkūrimo, kad Rusijos Federacijos vadovybė būtų patraukta atsakomybėn už savo nusikaltimus Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot „The Guardian“, iš pradžių vadinamojo „Niurnbergo" idėja nesulaukė plataus palaikymo Baltuosiuose rūmuose, tačiau Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio šios temos vystymas pradėjo duoti vaisių.

Daugelis pagrindinių Vašingtono žaidėjų pradėjo keisti savo nuomonę. JAV vyriausioji ambasadorė pasaulinės baudžiamosios justicijos klausimais Beth Van Schaak pripažino, jog Tarptautinis baudžiamasis teismas gali patraukti Vladimirą Putiną atsakomybėn, ir jau pradėjo tirti okupantų karo nusikaltimus.

Tačiau oficialus Kyjivas baiminasi, jog V. Putinas vis tiek galės išvengti atsakomybės, nes TBT galės patraukti baudžiamojon atsakomybėn tik konkrečius karo nusikaltėlius. Šiuo atžvilgiu Ukrainos valdžia primygtinai reikalauja sukurti atskirą tribunolą. Anot „The Guardian", Vakarų diplomatai dabar svarsto du tribunolo variantus. Galbūt tai bus Ukrainos ir JT bendrai sukurtas teismas, arba tribunolą sukurs Ukraina, ES ar Europos Taryba, remiant JT.

 

„Niurnbergo" oponentai tęsia „nesipriešinimo" agresoriui politiką, tikindami, kad tribunolo sukūrimas atstums Kremlių nuo derybų dėl karo užbaigimo. Kol kas idėją sukurti tribunolą palaiko Prancūzija, Nyderlandai ir Baltijos šalys. JAV ir JK iki šiol buvo santūresnės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(182)
(2)
(179)

Komentarai ()