Tai šokiravo net Vakarų partnerius: skelbiama, ką padarė NASAMS ir IRIS-T per paskutinę Rusijos ataką  ()

Vakarų partnerių Ukrainai perduotos oro gynybos sistemos efektyviai padeda Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms numušti priešo raketas ir užkirsti kelią energetikos objektų sunaikinimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per pastarąją didžiulę rusų ataką NASAMS ir IRIS-T sistemos numušė 100 % taikinių.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinių oro pajėgų atstovas Jurijus Ignatas pažymėjo, kad esant dideliam priešlėktuvinės kovos intensyvumui, sunku tiksliai apskaičiuoti rezultatus. Tačiau jis patikino, kad informacija yra patikima.

„Taigi, per pastarąją rusų ataką buvo numušta daugiau nei 60 raketų iš daugiau nei 70 – tai skaičiai, stebinantys ne tik Ukrainos žmones, bet ir Vakarų partnerius“, – sakė Jurijus Ignatas.

Jis pabrėžė, kad oro gynyba Ukrainoje veikia efektyviai, tačiau ją reikia toliau stiprinti moderniomis oro gynybos sistemomis.

„NASAMS ir IRIS-T veikė puikiai – numušė visus oro taikinius. Rezultatas – 100 proc.“, – pažymėjo Ignatas.

 

Ignatas pridūrė, kad tai vienintelis galimas būdas Ukrainai – pereiti prie naujos rūšies ginkluotės: „veiksmingos, modernios, atitinkančios reikalavimus ir grėsmes“.

Ignatas pažymėjo, kad viena iš šių sistemų yra „Patriot“, apie kurią dabar taip pat daug kalbama. Kadangi jos buvimas labai padėtų ginkluotosioms pajėgoms perimti taikinius dideliu atstumu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(247)
(2)
(245)

Komentarai ()