Lietuvą regi kaip elektromobilių eksperimentinę aikštelę

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bugiis 2010-02-12 03:27
LAZAS, tavo pacio duotoj nuorodoi radau stai sita http://www.eliica.com/English/project/ Tai kaip tu sakai kad elektromobilis galineme taske sunaudoja daugiau energijo nei nei vidaus degimo variklio masina.
immortallt 2010-02-12 03:45
Kalbat apie purvina licio jonu akumuliatoriu gamyba, o naftos perdirbimas ir kuro gamyba nera purvinas dalykas ? Tuo labiau, kad elektrinese deginamas kuras aukstesneje temperaturoje, kurioje daug kas suyra, ko nenutinka masinoje. ir bugiis visiskai teisus del ekonomines naudos ir eksperimento naudos. Technologija istobules, jei bus jai poreikis, tai yra imones prades matyti tikrai realia pelno galimybe greitu laiku. O dabar tiesiog, niekas nenori per daug investuoti, nes kiti tiesiog nukopijuos ir taip sutaupys daug pinigu. O ir licio jonu akumuliatoriai bus patobulinti, tik reikia sukurti pakankamai didele paklausa. Net dbr jau yra technologiju (nesenai buvo straipsnis), kaip padidinti ikrovimu ciklu skaiciu iki 10 kartu. Plius patys akumuliatoriai ilgainiu visiskai pasikeis, galbut ir tuos ultrakondensatorius, taip jusu dievinamus sukurs. Bet tai galima paspartinti, tik stipriai pakelus paklausa akumuliatoriams. Beje, kad jau tokie pesimista, tai ka siulot ? Nusipirkti amerikoniskas masinas, kurios ryja po 20l/100km ir girtis, kad jusu masina tersia maziau nei elektromobilis (bent jau neva gamybos procese) ?
beerbeerlt 2010-02-12 11:40
Elektra nepabrangs iki tiek kiek dabar kainuoja kuras... O taip susimazindami kastus musu verslininkai taptu kurkas konkurencingesni ir tarptautinese rinkose. Aisku nukentes tokios sritys kaip degalu prekeiviai Elektros stotelei daug prieziuros nereikia Elektros su fura atvezti nereikia, is degaliniu pasidarys kavines arba alines nes kura uzsipili per minute o akumuletoriu pakrauti reikes ilgiau... bent jau kolkas. Sakant kad naudodami 8L Dodge maziau tersime gamta tai tas pats kas kariaut su vejo malunais... Cia tiksliai nezinau bet pamastymui tie akumuletoriai numire kogero gali buti perdirbami i naujus...
TomikaZ 2010-02-12 12:14
Kad ateitis elektromobiliai manau kolkas yra realiausia. Zinoma kolkas jie turi begale trukumu - kalbant apie akumuliatorius ir nera tokie patrauklus, bet nera buve tokios technologijos kuri iskarto butu pateikta be trukumu. Pakanka prisiminti pirmuosius automobilius su vidaus degimo varikliais ir palyginti ju progresa. Beabejo yra daug kitu budu ekologiskai vaziuoti, bet kolkas priimtiniausia perspektyva yra elektromobiliai. Taigi visu entuziastu ir gamtos myletoju deka, zingsnis po zingsnio ir jau ziurek visi su tokiais automobiliais vazinesime ir nesistebesime. O del investiciju tai pazengusiu saliu senai patikrinta, kad nera geresnes investicijos kaip i naujas technologijas, tereikia tik, kad tos lesos ten ir nukeliautu , o nenusestu valdininku kisenese kaip, kad pas mus dazniausiai buna. Paskutie priezastis ir butu del ko rizikinga lietuvoje betkokia panasi investicija. Tik manau kolkas tai nieko nepakeis, pirma reikia, kad tu automobiliu pas mus atsirastu, o, kad tai greitai ivyks mazai tiketina del musu klimato salygu ziema ir ekonomines padeties. As tik nesupratau, kokiu budu ruosiamasi sia pramones saka pletoti ir kas bus daroma. Pristatys pakrovimo aiksteliu? Ka dar lietuva gali pletoti neturedama jokios auomobiliu pramones? Pinigai kaip visada bus issvaistyti! Arba tegu remia kokius nors mokslinius tyrimus sia linkme. Pas mus daznai buvo akcentuojama, kad lietuvos lazeriu technologijos labai pazenge ir padaryta daug atradimu dabar naudojamu pramoneje. Tik nematau is to jokios naudos lietuvai. Kazkaip kitos salys jeigu sukuria kazkokia gera technologija tuoj pat pajaucia ekonomine jos nauda, bet tik ne pas mus.
immortallt 2010-02-12 13:23
Tomikaz, lazeriu technologija sudaro labai labai maza kieki, nes tai tik moksliniai lazeriai, kuriu deja mazai kam reikia palyginus. Del naudos, kiek suprantu, butu ieskoma kompanija, kuri noretu atlikineti bandymus lietuvoje. Infrastruktura galbut net ne LT ar ES kisene butu irengiama. Nors info cia mazai ir daugiau tik pasvaiciojimai, tad konkreciau kazka sakyt sunku. Ir jus kalbat ekonomine situacija, ekonomine situacija... Projektas max po metu galetu but pradetas igyvendinti, tada ekonomika po truputi turetu pradeti augti.
zugalia 2010-02-12 15:56
as irgi vizijas regejau tik olandijoj kai zoles parukiau ka ten tas miniasstras vartojo?
kionig 2010-02-13 20:50
Visada galima praregeti uz skiriamas ES lesas
LAZAS 2010-02-23 04:23
Na kagi, pasirodo Elektromobilių technologijos seniausiai egzistavo, tik kai kas jas numarino. Todėl dėl menko jų technologinio išsivystymo klydau. Siūlau atsisiųsti ir pasižiūrėti "Who Killed the Electric Car" įdomi dokumentika. http://isohunt.com/torrent_details/1284 ... ab=summary