[Žinios trumpai] Ekspertas skelbia sensacingą nuomonę: „Lukašenka puls Rusiją“ (video)  (7)

Rusijos Federacijos kare prieš Ukrainą Baltarusijos diktatorius jau pradėjo stoti į Vakarų pusę, mano Dmitrijus Černyševskis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos kariuomenės invazijos į Ukrainą grėsmė šiandien yra minimali. Diktatorius Aleksandras Lukašenka supranta, kad Maskva pralaimėjo karą ir yra pasiruošęs prisijungti prie nugalėtojų – Ukrainos ir Vakarų – stovyklos. Žinomas Rusijos istorikas ir publicistas Dmitrijus Černyševskis apie tai kalbėjo vaizdo įraše „YouTube" kanale.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad praėjusią savaitę A. Lukašenka be jokių sąlygų pasiūlė per Baltarusijos teritoriją į Baltijos uostus eksportuoti Ukrainos grūdus. Jo pasiūlymas dėl akivaizdžių priežasčių nebuvo priimtas, ką diktatorius puikiai žinojo. Viso šio „veiksmo" prasmė yra propaganda, įsitikinęs D. Černyševskis.

„A. Lukašenka nepuls Ukrainos. Jis puls Rusiją - puls Smolenską ir judės į Maskvą, kai Vakarai įstos į karą. Tai bus galutinis konflikto etapas, jei toks iš viso bus. A. Lukašenkos pasiūlymas dėl grūdų sandorio liudija, kad derybose su Vakarais buvo pasiektas kažkoks susitarimas", – sakė rusų istorikas.

Jo nuomone, su šiuo užkulisiniu susitarimu siejama netikėta ir paslaptinga Baltarusijos diktatoriaus „dešiniosios rankos", užsienio reikalų ministro Vladimiro Makėjaus mirtis.

 

Manoma, jog jis buvo pagrindinis žaidėjas, per kurį A. Lukašenka derėjosi su Vakarais.

„Po šios žmogžudystės jis suprato, kad neturi ko prarasti, kažką nuošalyje gudriai sutarė, visiems už nugaros. O dabar tai pirmas žingsnis, kad Baltarusija keičia kursą. Jam svarbu propaguoti ir politiškai paruošti šį salto, šį persivertimą", – pabrėžė D. Černyševskis.

Jis įsitikinęs, kad ukrainiečiams nebereikėtų jaudintis dėl Baltarusijos kariuomenės invazijos grėsmės.

„Ukrainiečiai gali gana lengvai pamiršti Šiaurės frontą. Iš ten, jei kas ateina, tai yra grynai Rusijos kariuomenė, ir net jos nepakanka", - teigė rusų istorikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(109)
(24)
(85)

Komentarai (7)