„Tai didelis iššūkis MiG-29“ – Ukrainos pilotas papasakojo, kokį Rusijos ginklą yra sunkiausia sunaikinti (Foto)  (3)

Sovietų naikintuvų radarai rodo, kad dronas labai panašus į paukščius ar sunkvežimius. Lengviausia juos numušti dieną ir esant giedram orui.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-14 „Tai didelis iššūkis MiG-29“ – Ukrainos pilotas papasakojo, kokį Rusijos ginklą yra sunkiausia sunaikinti (Foto)  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinių oro pajėgų pilotas su šaukiniu „Sultys“ (Juice) interviu „The War Zone“ sakė, kad sparnuotųjų raketų ir bepiločių orlaivių-kamikadzių numušimas yra didelis iššūkis sovietų naikintuvams MiG-29.

Oro pajėgos išlieka ryžtingos 10-ąjį karo prieš Rusijos Federaciją mėnesį. Pilotas sako, kad nepaisant nuolatinės grėsmės iš Rusijos lėktuvų ir bepiločių orlaivių, jis dar nepasiekė pirmosios pergalės oro kovose.

Pilotui trukdo įvairios problemos: kartais tai yra grynai techninės problemos, o kartais ir oro grėsmės pokyčiai iš priešo. Tai apsunkina Ukrainos naikintuvų pilotų darbą. Kalbant apie dronus, labai svarbu turėti vizualinį kontaktą, naktį juos labai sunku aptikti.

 

„Buvo labai gerų perėmimų, su geru oro vaizdu ir net kelios progos, kai buvau pasiruošęs atidengti ugnį. Bet, deja, jie buvo tiesiai virš miestų ir gyvenviečių, ir aš negalėjau atlikti savo darbo, nes gali padaryti daugiau žalos nei naudos. Štai kodėl aš atšaukiau smūgius jiems“, – sakė Ukrainos pilotas.

Be sunkumų juos gaudant, „šahedai“ sovietiniuose radaruose atrodo kaip paukščių pulkas ar sunkvežimis. Taip pat lengva pasiklysti tarp stogų ir kitų žemės objektų.

 

„Mūsų miestuose naktį beveik visiškai tamsu. Turime naudoti GPS, kad pamatytumėme, ar aplinkui nėra gyvenviečių ar miestų, kad žinotumėme, kur esame, ypač esant blogam orui, pavyzdžiui, dabar. Yra tik skrydžio pagal prietaisus sąlygos, o aš nieko po savimi nematau“, – sako „Juice“.

Pasak oro pajėgų piloto, jie turi ribotą arsenalą prieš „šahedus“. Raketos „oras-oras“ R-73 negali veikti debesuotu oru dėl šiluminio valdymo, o radaras R-27R teoriškai siūlo didelį atstumą, tačiau norint jį valdyti, reikia arti drono. Galima naudoti ir 30 mm patranką, bet tik giedru oru ir dieną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(6)
(22)

Komentarai (3)