Kadyroviečiai okupuotuose teritorijose pradėjo karą su FSB ir GRU – jėga atima slaptą ir labai pelningą verslą  ()

Laikinai okupuotuose Luhansko srities miestuose pasirodžius vadinamiesiems Kadyrovo „stebėtojams“, ten atvyko ištisos Ičkerijos išdavikų gaujos, kurios pradėjo plataus masto narkotikų prekybos rinkos perskirstymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„24 kanalo“ šaltinių Ukrainos specialiosiose tarnybose teigimu, narkotikų prekeivių grupė sukūrė plataus masto įvairių draudžiamų medžiagų tiekimo iš Rusijos į laikinai okupuotas Donbaso teritorijas schemą.

Be to, Kadyrovo atstovai pradėjo tiekti narkotikus į Zaporižios ir Chersono regionų dalis, kurių Kyjivas dar nekontroliuoja.

Tiesą sakant, tai reiškia, kad naujai atrastas Prigožino draugas vis dažniau stoja į akistatą su Rusijos specialiosiomis tarnybomis, anksčiau turėjusiomis monopolį psichotropinių medžiagų platinimo rinkoje.

„Kadyrovcai“ įsiliejo į pelningą verslą

Didžiulė įvairių narkotikų platinimo banga dalyje okupuotų Ukrainos regionų nuvilnijo lapkričio viduryje – kaip tik tada, kai Kadyrovo samdiniai visiškai pradėjo savo verslą.

Prieš tai dvi savaites gaujos bendravo su prekeiviais ir versdavo juos dirbti su kadyroviečiais.

Taip pat užpuolikai iš Čečėnijos nedvejodami įvairių užgrobtų miestų gatvėse sučiupo smulkius narkotikų platintojus, kurie taip pat buvo kankinami ir verčiami bendradarbiauti.

Taigi, gąsdindamas ir represuodamas Kadyrovas iš tikrųjų užėmė visą narkotikų prekybos Donbase sferą.

Kalbant apie Zaporižios ir Chersono sritis, rusai per beveik 9 okupacijos mėnesius nesukūrė jokių rimtų kanalų draudžiamoms medžiagoms tiekti ir parduoti. Taigi kadyroviečiai tiesiog be kovos užėmė šią nišą.

Donecko ir Luhansko srityse Kadyrovo banditai vietomis surengė tikras kruvinas akistatas su kitų klanų lyderiais, taip pat su kai kuriomis FSB grupuotėmis, kurios anksčiau kontroliavo narkotikų pardavimo rinką.

Snižnės, Čistjakovo, Šachtersko, Alčevsko, Makijivkos, Chrustalno, Antracito ir Donecko bei Luhansko gyventojai masiškai kenčia nuo narkotikų invazijos. Pagrindiniai prekiautojų klientai – Rusijos kariškiai, vietos kovotojai, policijos pareigūnai ir vadinamosios Gynybos ministerijos darbuotojai.

 

Tai reiškia, kad visų laikinai užgrobtų miestų gatvėse itin neadekvačios būklės ginkluotų vyrų padaugėjo dešimteriopai. Be to, kadangi Rusijos okupacinės armijos atstovai už karo nusikaltimų vykdymą paprastai nėra baudžiami, jie net nebando kažkaip kontroliuoti savo elgesio.

Todėl po to, kai kadyroviečiai įsiliejo į narkotikų rinką Donbaso, Zaporižios ir Chersono regionuose, įsibrovėlių ir kolaborantų įvykdytų apiplėšimų, prievartavimų ir žmogžudysčių atvejų gerokai padaugėjo.

Be to, Kadyrovo nurodymu prekeiviai sugriežtino narkotikų platinimą mokyklose ir universitetuose. Vaikams ir paaugliams išskiriamos pigiausios psichotropinės medžiagos – „druska“ ir marihuana.

Narkotikai importuojami sunkiąja technika

Kadyrovo „prekės“ per sieną į okupuotas teritorijas patenka labai paprastai – kartu su sunkiąja technika. Įprastai čečėnų banditai į tankus ar šarvuočius prikimšdavo amfetamino, „druskos“, heroino ir kitų narkotikų, kurie iš Rusijos teritorijos į Donbasą važiuoja geležinkeliu. O įvažiavus į Ukrainos teritoriją „prekės“ iškraunamos ir vežamos į miestus.

 

Pinigai, kuriuos kadyroviečiai gauna iš pardavimų, neslepiant išvežami į Čečėniją. Išties pasienyje tarp okupuotų teritorijų Rusijos barzdoti pseudokariai su rubliais lagaminuose nieko negali nustebinti. O kadangi visi paprasti rusai labai bijo kadyroviečių, jiems jokie areštai negresia. Bent jau tol, kol Rusijos slaptosios tarnybos nuspręs paskelbti karą pačiam „Donui“.

Tačiau rimtai priešintis kadyroviečiams gali pradėti vietiniai teroristai, kurie 8 metus po rusų „stogu“ per narkotikų prekybą kemša savo kišenes pinigais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(9)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: