[Žinios trumpai] Kremliuje didelė krizė: „Putinas pažeidė Konstituciją, kyla panika“  ()

Vladimiro Putino atsisakymas rengti didelius viešus renginius yra panikos ženklas, sako Leonidas Gozmanas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas metų pabaigoje atsisakė viešų renginių. Jis, be kita ko, atšaukė pranešimą Federalinei Asamblėjai, kurį jis privalo skelbti pagal Rusijos konstituciją. Tai yra geras ženklas, mano žinomas Rusijos politikas, opozicionierius ir politinis emigrantas Leonidas Gozmanas.

„Tarp Putino atšauktų renginių yra vienas, įrašytas Rusijos Konstitucijoje... Jame sakoma, kad prezidentas kartą per metus kreipiasi į Federalinę asamblėją pranešimu. Jis dabar pažeidė Konstituciją – šiemet nebus jokio pranešimo. Nebus ir didelės spaudos konferencijos, ledo ritulio. Tai rodo sunkią krizę pačioje viršūnėje“, – kalbėjo Gozmanas.

Pasak jo, yra du paaiškinimai, kas nutiko. Pirmoji – diktatoriaus sveikatos pablogėjimas. Tačiau Gozmanas tuo netiki. Jo nuomone, labiau tikėtina tokios izoliacijos versija – panika Kremliuje.

 

„Jie visiškai neturi ką pasakyti... Jis bijo bet kokio nevaldomumo... Manau, tai yra labai geras ženklas. Tai rodo, kad jis pats supranta, į kokią gilią duobę įstūmė šalį, ir neturi ką apie tai pasakyti. Esu labai laimingas“, – pareiškė opozicionierius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(179)
(1)
(178)

Komentarai ()

Susijusios žymos: