„Į Kijevą per 18 valandų“: NYT žurnalistai paskelbė įspūdingą rusų tvarkaraštį pirmąją karo dieną (Foto)  ()

Apie invaziją į Ukrainą okupantams buvo pranešta likus vos kelioms valandoms iki jos pradžios.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš pradžių rusai planavo Kijevą pasiekti per 18 valandų. Bet okupantai negalėjo įgyvendinti savo numatyto plano.

Kaip rašo „The New York Times“, Rusijos kariuomenė paskelbė savo kariams apie invaziją į Ukrainą likus kelioms valandoms iki jos pradžios. Jiems buvo duotas paprastas įsakymas – pasiekti Kijevą per 18 valandų.

 

Pagal paviešintą užpuolikų grafiką, pirmosios karinės mašinos turėjo iš Baltarusijos išvažiuoti ir prie Kijevo atvykti anksčiau, nei nurodė Rusijos vadovybė.

Vienas iš rusų karių sakė, kad jie net negalėjo priartėti prie numatyto plano įvykdymo. Reikalas tas, kad karinė technika pasirodė per sunki ir tiesiog įstrigo, todėl rusai daugiau nei parą praleido kirsdami sieną su Ukraina. Kartu teigiama, kad pirmąją koloną lydėjo OMON ir SOBR atstovai.

 

Užpuolikų vadovybė numatė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pasipriešinimą, tačiau planavo beveik netrukdomą 24 valandų žygį iki 400 kilometrų atstumo. Rusai turėjo maždaug per dvi valandas veržtis  iš Kijevo ir blokuoti Ukrainos gynėjus, kurie, jų manymu, turėjo veržtis iš pietų ir rytų.

Vėliau padėtis okupantams tik pablogėjo – Ukrainos kovotojų smūgiai, šimtai sužeistų ir žuvusių okupantų, sunaikinta rusų technika.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(1)
(41)

Komentarai ()