[Žinios trumpai] Putinas turi planą kaip laimėti karą: „tai šokiruos Vakarus“  ()

Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas gali pakartoti invaziją į Ukrainą, bet ne tam, kad laimėtų karą, sako Michailas Basarabas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaruoju metu žiniasklaidoje vyksta du procesai, rodantys Kremliaus ateities planus. Sprendžiant iš jų, yra didelė naujos Rusijos invazijos į Ukrainą tikimybė. Apie tai savo „Facebook“ rašo žinomas Ukrainos politologas Michailas Basarabas.

Visų pirma, Ukrainos karinė-politinė vadovybė pradėjo aktyviai kalbėti apie Rusijos pasirengimą naujai invazijai. Apie tai asmeniškai pranešė ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas, nurodydamas, kad „neabejoja“, jog bus naujas puolimas.

Lygiagrečiai jau keletą mėnesių Maskvos viliojami ir jai simpatizuojantys nuomonės formuotojai vienu balsu ėmė kalbėti apie tai, kad reikia baigti karą, ieškoti kompromisų su agresoriumi. Šie du procesai, pasak Basarabo, atskleidžia tikruosius Kremliaus tikslus.

„Jei pirmajame karo etape Kremlius planavo prijungti Ukrainą prie Rusijos, tai dabar priešui reikia naujo „manguto šuolio“, kad šantažuotų visą pasaulį, kad būtų sudarytos optimalios sąlygos išeiti iš šio gėdingo karo“, sakė ekspertas. Jo nuomone, Kremlius puikiai supranta, kad nauja invazija bus nesėkminga kariniu požiūriu.

„Putinas yra priverstas ieškoti ne karinio, o politinio situacijos, kurioje jis atsidūrė, sprendimo. Karinis komponentas reikalingas tik tam, kad įbaugintų, visų pirma, Vakarus. Tai nereiškia, kad nebus naujos masinės invazijos. Atvirkščiai, priešui jos reikia norint pasiekti norimą efektą. Tikėti sėkme galima tik manant, kad Ukraina yra silpnavalė Vakarų norų vykdytoja. Tikėjimas šiuo ir kitais beprasmiais išpūstais mitais gelbsti Putiną nuo savižudybės, bet stumia Rusiją į pražūtį. Tragiškas požeminės imperijos ir jos nuogo karaliaus paradoksas – jis išsigelbėja ją sunaikindamas“, – tvirtino politologas.

(55)
(6)
(49)

Komentarai ()

Susijusios žymos: