„Apple“ stoja į kovą su programišiais  (11)

Mažiausiai du programišiai, kūrę ir platinę „nulaužimus“ „Apple“ išmaniesiems telefonams „iPhone“, neteko prieigos prie šios kompanijos virtualios parduotuvės „App Store“. Kol kas kompanija oficialiai savo pozicijos nepatvirtino.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmasis tai pastebėjo Sherif Hashim, rašo Tuaw.com. Jis savo „Twitter“ sraute paskelbė, jog bandydamas prisijungti prie „App Store“ savo „Apple ID“ sąskaita išvydo pranešimą: „Jūsų „Apple ID“ buvo užblokuotas saugumo sumetimais". Sherif Hashim mano, kad jį „Apple“ pažino iš el. pašto adreso, kuriuo jis buvo prisiregistravęs prie „App Store“. „Matyt, jie rimtai supyko. Ir, nepatikėsite, mano „Apple ID“ buvo sherif_hashim@yahoo.com, o aš to net nepastebėjau. Negaliu nustoti juoktis, kokie jie vaikiški“, – rašo jis. Tiesa, vėliau jis praneša susikūręs naują „Apple ID“ ir juo toliau sėkmingai naudojasi. Šis programišius neseniai atrado spragą naujausioje išmaniojo telefono operacinėje sistemoje „iPhone OS 3.1.3“. Pasinaudojant šia klaida buvo sukurtas „nulaužimas“ minėtai operacinei sistemai.

Kitas programišius, patyręs „Apple“ įtūžį, buvo „iH8sn0w“ (arba „I Hate Snow“ – liet. „Nekenčiu sniego“). Jis apie užblokuotą „Apple ID“ taip pat pranešė „Twitter“ sraute. Šis programišius anksčiau sukūrė programą „Sn0wbreeze“, skirtą „nulaužti“ išmaniesiems telefonams „iPhone“ taip, kad juos būtų galima naudoti „Windows“ operacinės sistemos aplinkoje. Ar yra daugiau panašių atvejų, kol kas nepranešama. „Apple“ situacijos oficialiai nekomentuoja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)

Susijusios žymos: