[Žinios trumpai] Girkinas: Rusija atiduos ne tik miestus, bet ištisus regionus  ()

Rusijos karo nusikaltėlis Igoris Girkinas-Strelkovas yra įsitikinęs, kad artimiausiu metu iš Rusijos Federacijos galima tikėtis daugybės „geros valios gestų“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gruodžio 19 d., viename iš savo įrašų Rusijos Igoris Girkinas nusprendė pasidalinti įspūdžiais apie Rusijos ginkluotąsias pajėgas. Girkinas teigia, kad du mėnesius buvo fronte Luhansko srityje.

Girkinas teigia, kad Rusijos kariuomenė nepajėgi apsiginti nuo nuolatinių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimų. Dėl šių problemų jis kaltina Rusijos ginkluotųjų pajėgų vadovybę. Verta priminti, kad dar prieš apsilankydamas fronte Girkinas nuolat kritikavo Kremlių dėl nuolatinių rusų nesėkmių mūšio lauke Ukrainoje.

Girkinas prognozuoja, kad Rusijos kariai turės atiduoti daugiau miestų ir net ištisus regionus, nes negalės apsiginti nuo galimo žiemos kontrapuolimo. ISW analitikai pabrėžia, kad ankstesnės Girkino itin pesimistiškos (iš rusų perspektyvos) prognozės pasirodė stebėtinai tikslios, įskaitant kritiką dėl to, kad gegužę nepavyko efektyviai surinkti Rusijos karių savanorių, o tai paveikė dabartines mobilizacijos pastangas.

 

Verta pažymėti, kad ne visi Rusijos kariuomenės tinklaraštininkai sutinka su Girkino nuomone. Dauguma jų ir toliau praneša apie įsivaizduojamas okupantų sėkmes Bachmuto fronto sektoriuje.

(60)
(1)
(59)

Komentarai ()

Susijusios žymos: