Karo ekspertas: visi ženklai rodo, kad prasidėjo Krymo išvadavimo operacija (video)  ()

Rusijos ginkluotųjų pajėgų kolonos smūgis Čongaro regione yra Ukrainos ginkluotųjų pajėgų operacijos, skirtos išvaduoti Ukrainos pietus, pradžia, mano Romanas Svitanas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos smogė Rusijos karinei kolonai sąsiauryje prie aneksuoto Krymo. Tai labai svarbus įvykis. Ukrainos ginkluotosios pajėgos pradėjo ruoštis dideliam kontrpuolimui.

Detales „Donbaso radijo" eteryje papasakojo karo ekspertas Romanas Svitanas.

„Išpuoliai prieš Čongarą yra tik pradžia. Artimiausiu metu sulauksime rusų kovinių pralaimėjimų padidėjimo", - sakė ekspertas. Jis patikslino, kad pažeidžiamiausias priešo taškas pietuose yra Krymo tiltas. Jo sunaikinimas yra Ukrainos ginkluotųjų pajėgų prioritetas, nes tai lemtų visų RF ginkluotųjų pajėgų Chersono ir Krymo grupuotės apsupimą.

„Eismas nuo Krymo tilto daugiausia vyksta Džankojaus link, o tada jis išsišakoja. Pagrindinis - į Melitopolį tik per Čongarą", - sakė R. Svitanas.

Jis prognozuoja naujus Ukrainos smūgius prieš Džankojų, kuris yra pusiasalyje pagrindinis Rusijos Federacijos karinis centras. Pagrindinis RF ginkluotųjų pajėgų karinės jėgos, įrangos ir ginkluotės srautas į Ukrainos pietus, eksperto teigimu, eina sausumos koridoriumi Taganrogas – Mariupolis – Berdjanskas.  

 

Svarbi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų užduotis yra jį nutraukti kontrpuolimo metu ir pasiekti Azovo jūros krantą. Apskritai, R. Svitanas mano, kad Rusijos kariuomenė nepajėgs išlaikyti sausumos koridoriaus į aneksuotą Krymą. Ten agresoriaus kariuomenė atsidūrė toje pačioje nepavydėtinoje padėtyje, kurioje buvo prieš pabėgimą iš dešiniojo Chersono srities kranto.

„Bet koks mūsų kariuomenės judėjimas, kaip kortų namelis, pradės griauti Rusijos frontus. Jie tiesiog subyrės. Išpuoliai prieš Čongarą ir yra mūsų žygiavimas. Tai pradžia. Tolimi smūgiai tiekimo grandinėms visada yra vykdomi prieš prasidedant plataus masto puolimui. Pirmiausia nutraukiamos tiekimo grandinės, be kurių neįmanomas ginklų papildymas", – aiškino R. Svitanas.

 

Jis mano, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimas įvyks Zaporožės srityje su proveržiu į Melitopolį arba Berdjanską. Sėkmingai įvykdžius užduotis, Rusijos kariai iš Chersono srities turės skubiai bėgti į Krymą, o pietryčiuose – trauktis į Mariupolį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(123)
(5)
(118)

Komentarai ()