[Žinios trumpai] SBU surado Kremliaus čiuptuvus, skelbia apie ypatingos svarbos užduotį: „jau aišku kas išdavė Chersoną ir išminavo tiltus“ (Video)  ()

SBU vadovas apie tai, kaip demaskuojami šnipai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gali būti, kad už tiltų išminavimą pietų Ukrainoje slypi buvęs SBU Kryme vadovas Oleg Kuliničius, kuris dar liepą buvo sulaikytas per specialiąją operaciją.

Šiandien, gruodžio 21 d., SBU vadovas Vasilijus Maliukas interviu televizijos kanalui „1 + 1“ kalbėjo apie tai, kaip demaskuojami šnipai.

SBU priminė, kad iki prezidentūros V. Putinas dirbo specialiosiose tarnybose, vadinasi, yra asmeniškai pažįstamas su slaptąja mokykla. Šiuo metu pagrindinis Ukrainos specialiųjų tarnybų tikslas – surasti visus Kremliaus agentus ir „nupjauti jiems čiuptuvus“.

Anot Maliuko, SBU gali planuoti daug sėkmingų operacijų, tačiau jei laive bus bent viena „žiurkė“, priešas gaus svarbią informaciją, o pati specialioji operacija bus sutrikdyta.

SBU priminė, kad būtent jų kūnas apsivalė, savo gretose jau buvo sulaikęs ne vieną priešo agentą. Naujausia byla – Kremliuje dirbusio Kuliničiaus sulaikymas.

Maliukas patvirtino žinią, kad jis asmeniškai sukūrė operaciją Kuliničiaus sulaikymui. Pats sulaikymas buvo atliktas kartu su Valstybiniu tyrimų biuru ir Ukrainos generaline prokuratūra.

Sulaikytasis buvo savotiškas „štirlicas“, kuris pranešdavo priešui apie vidinę situaciją Ukrainos specialiosiose tarnybose.

 

Gali būti, kad būtent Kuliničius nedavė įsakymo susprogdinti visus tiltus, vedančius iš Krymo į Ukrainą. Tai leido užpuolikams be jokių problemų pasiekti Chersoną.

Be to, šiose vietose Kuliničius dažnai rengdavo antiteroristines pratybas, apie tai nepranešdamas Kyjivui.

Tyrimo metu nustatytas ne vienas išdavikiškas Kuliničiaus darbo faktas, tarp jų ir situacija su tiltais.

2022 m. kovą Zelenskis pašalino Kuliničių iš pareigų. Kitas SBU pareigūnas, perdavęs savo pareigas Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms Černobylyje, pabėgo į užsienį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(88)
(1)
(87)

Komentarai ()

Susijusios žymos: