JAV generolas: „V. Putinas gali pasirašyti taikos sutartį bet kurią sekundę" – paminėjo ir Lietuvą  (1)

Buvusio JAV kariuomenės štabo vado pavaduotojo generolo Jacko Keane'o teigimu, Putinas tikisi, kad amerikiečiai ir europiečiai praras politinę valią remti Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs JAV kariuomenės štabo viršininko pavaduotojas generolas Jackas Keane'as teigia, kad Kremliui naudinga sustabdyti karą ir pasirašyti taikos sutartį. Jei Vakarai nepalaikys Ukrainos, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas manys, kad amerikiečiai ir europiečiai prarado politinę valią.

„Būkime realistai. Mintis, kad Putinas nenori paliaubų, yra nepagrįsta. Mano šaltiniai sako, kad Putinas dar šiandien pasirašytų paliaubas. Kodėl? Nes jei tik Zelenskio kontrpuolimas sustos, Putinas persigrupuos, apsiginkluos, perdislokuos pajėgas, kaip buvo ir anksčiau – tai yra jo būdas kariauti. Ir jis sveikina viską, kas sustabdytų Zelenskį“, - sakė generolas.

Pasak Jacko Keane'o, yra 8 šalys, kurios teikia Ukrainai daugiau pagalbos nei JAV, jei atsižvelgsime į šalies BVP procentą: Estija, Latvija, Lenkija, Lietuva, Norvegija, Čekija, Jungtinė Karalystė ir Kanada.

„Pervedame didžiausią finansavimą ir su dideliu skirtumu, bet net Europos institucijos pervedė 30 mlrd. – ir ne tik karinę pagalbą, bet ir humanitarinę. O mes davėme 48. Todėl manau, kad yra tam tikras iškraipymas to, kas iš tikrųjų vyksta“, – aiškino Keaneas

 

Pasak jo, greičiausias būdas iš tikro laimėti karą yra nugalėti Rusijos karius Ukrainoje, o tam būtina apginkluoti Ukrainą - tik taip pavyks greičiau sustabdyti karą. „Jei to nepadarysime, Putinas nuspręs, kad amerikiečiai ir europiečiai prarado politinę valią remti Ukrainą ir jis paliks savo kariuomenę Ukrainoje ir tam tikru momentu persiginkluosis, persigrupuos ir vėl pradės naują invaziją iki visiško Ukrainos sutriuškinimo ir pavergimo“, sakė Keane'as.

(280)
(7)
(273)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: