[Žinios trumpai] Ukrainos karys atskleidė paslaptį, kodėl S-300 ir S-400 negali numušti „Bayraktar“ ir kas įvyko Engelse  ()

Rusai tiesiog neturi kuo pridengti objektų Belgorode, Kurske, Rostove ir kitose užfrontės teritorijose, mano patyręs Ukrainos karys Jevgenijus Karasas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynėjas Jevgenijus Karasas pakomentavo tai, kas neseniai įvyko Engelso oro pajėgų bazėje Saratove, ir atkreipė dėmesį į apgailėtiną Rusijos oro gynybos būklę.

Tolimojo nuotolio sovietiniai S-300 ir rusiški S-400 kompleksai yra stiprūs, bet šios oro gynybos sistemos buvo išvystytos dar praeitame amžiuje. Numušti dronus yra sunkiau. Juos reikia identifikuoti. Tai paaiškina faktą, kad „Bayraktar“ dronai dažnai dirbdavo, nepaisant rusiškų S-300 ir panašių sistemų buvimo teritorijoje. Jos tiesiog nemato dronų.

Kaip Karasas pažymi savo „Telegram“ kanale, „Pancir-S1“ ir „Tor-M1 / M2“ kompleksai veikia prieš dronus Rusijos Federacijoje. Rusijoje buvo apie 120 pirmųjų ir maždaug 130 antrųjų sistemų. Karo metu, tik patvirtintais duomenimis, Rusija prarado mažiausiai 13 „Pancir“ ir 24 „Tor“. Dar kelios tokios sistemos galėjo būti apgadintos, net jei jas ir pavyks suremontuoti. Ir tos sistemos, nors jų ir liko daug, turi būti naudojamos fronto linijai palaikyti.

O Ukrainos ginkluotųjų pajėgų aviacija nesilpnėja. Tiek jos darbo, tiek įrangos kokybė auga, ypač dronų skaičius. Rusams reikia išlaikyti labai ilgą fronto liniją, nes dronai gali skristi visur. Kariniams tikslams reikia gynybos priešakinėms brigadoms ir šimtams užnugario objektų. Rusija visko tiesiog negali apsaugoti.

 

„Mįslė: kaip uždengti Belgorodą, Kurską, Rostovą nuo nežinomų dronų? Šimtus karinių bazių. Dešimtis aerodromų. Kaip?“ - retoriškai klausia Ukrainos karys. Maskvos srityje po pirmųjų ukrainietiškų dronų atvykimų į Riazanę ir Engelsą karštligiškai dislokuojamos papildomos oro gynybos sistemos.

„Nežinomi dronai, kai tik perskrenda per Rusijos Federacijos priešakinę oro gynybą, gali nuskristi iki pat Kamčiatkos, jei tik užtektų kuro. Ten nėra kuo uždengti dangaus“, – aiškina Karasas .

(163)
(4)
(159)

Komentarai ()

Susijusios žymos: