Yra kai kas geriau nei generatoriai: Ukrainoje siūloma unikali energetikos pertvarka, kuri apsaugos nuo Rusijos  (7)

Aukščiausiosios Rados Energetikos komiteto vadovas pataria pirkti ne generatorius, o mini elektrines: „Pavasarinės problemos stebuklingai niekur nedings“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aukščiausiosios Rados Energetikos komiteto vadovas Andrijus Gerus patarė verslui atkreipti dėmesį į mažąsias dujines elektrines, kad įmonės galėtų apsirūpinti elektra, pažymėdamas, kad energijos sistemos problemos artimiausiais mėnesiais neišsispręs.

„Verslui rekomenduočiau išnagrinėti galimybę įrengti ne tik generatorius, bet ir mini elektrines. Pavyzdžiui, viena Europos įmonė vienam iš miestų dovanoja 1 MW elektrinę: 1 MWh sugeneruoti reikia 250 m³ dujų, t. y. 3-4 kartus pigiau nei generatoriai, beveik kaip elektros energijos iš tinklo kaina“, – aiškino Andrijus Gerus per Ekonominės strategijos centro surengtą pasitarimą su verslu ir vyriausybe, praneša Censor.NET, remdamasis „Interfax-Ukraine“.

Be ekonominio tikslingumo, energetikos komiteto vadovas įvardijo tokių mini elektrinių, kurių galia, anot jo, prasideda nuo 500 kW, bet gali būti 50 MW ar 100 MW, kompaktiškumą ir įrengimo greitį.

Jis ragina verslus pasirūpinti savo energetine nepriklausomybe, nes energetikos sistemos problemos, kilusios dėl masinių Rusijos įsibrovėlių atakų, artimiausiais mėnesiais nebus išspręstos.

Be to, įrengus daug šių ir kitokio tipo mažųjų elektrinių, Ukrainos energetikos sistema taps stabilesnė, pridūrė jis.

 

Savo ruožtu Energetikos ministerijos vadovas Hermanas Galuščenka interviu „Forbes“ pažymėjo, kad nesant naujos žalos, Ukraina iki vasaros stabilizuos energetikos sistemą.

Aut. teisės: MTPC
MTPC
(77)
(2)
(75)
Bendrinti

Komentarai (7)

Susijusios žymos: