[Žinios trumpai] Karinė tragedija prie Svatovo: skelbiama apie milžiniškus Rusijos nuostolius  ()

Bandymai suvaldyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimą ir nesėkmingos kontratakos Rusijos kariuomenei prie Svatovo kainavo brangiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiaurės vakarų kryptimi nuo Svatovo Rusijos kariuomenei klostosi tikra karinė tragedija, kurią lydi daugybė mobilizuotų rusų žūtys. Ypač įtempta padėtis į vakarus nuo Nyžnia Duvankos gyvenvietės, kur per pastarąsias kelias dienas fiksuotas staigus RF ginkluotųjų pajėgų kasdienių nuostolių padidėjimas.

Apie tai savo „Facebook“ puslapyje rašo karo ekspertas Aleksandras Kovalenko. Anot jo, Maskva prie Svatovo metė neapmokytus ir visiškai nepasiruošusius mobilizuotus žmones.

„Jie visiškai nežino, kaip elgtis, vykstant apšaudymams. Tačiau jie yra metami šturmuoti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas su šauksmais! Tiesą sakant, po šviežios biomasės pristatymo, nemažai 4-ojo TD 1 TA 423-iojo SVV padalinių prarado kovinį pajėgumą. Nuostoliai viršija 30% pradinės sudėties Panaši situacija yra ir 18-osios MSD 9-osios SVV padaliniuose“, - sakė Kovalenko.

 

Jis pažymėjo, kad per pastaruosius du mėnesius Rusijos kariuomenė iš tikrųjų metė skerdimui minias mobilizuotų žmonių, bandydama suvaldyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų puolimą Svatovo-Kreminos vietoje. Tačiau dėl tokios strategijos rusai patiria didelių gyvos jėgos nuostolių.

„Na, tai ir šaunuoliai“, – priduria ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(241)
(3)
(238)

Komentarai ()

Susijusios žymos: