[Žinios trumpai] Italija perspėja apie branduolinį smūgį: „Rusija peržengė ribą, kurios ji neturėjo kirsti“  ()

Italijos gynybos ministras Guido Crosetto mano, kad jei Rusijai gresia pralaimėjimas kare, ji gali griebtis taktinių branduolinių ginklų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Rusija planuoja taktinės branduolinės jėgos panaudojimą. Tai mums neįsivaizduojama, o Maskvai - taip, jei bus pereitas taškas, iš kurio nebus grįžtama, jei jie rizikuotų pralaimėti. Trumpai tariant, pavojus potencialiai egzistuoja, nors labai mažai tikėtinas“, – sakė Italijos gynybos ministras Guido Crosetto.

Kartu jis patikino, kad Italija ir toliau rems Ukrainą, be kita ko, teikdama karinę pagalbą.

Ministras patikslino, kad šeštasis pagalbos Ukrainai paketas dar nepradėtas rengti, tačiau patvirtino, kad „Ukraina jau kelis mėnesius prašo paramos prieš oro atakas prieš civilinius objektus: ligonines, mokyklas, elektrines“. „Jei įmanoma, mes tikrai padėsime jiems apsiginti: Rusija peržengė ribą, kurios ji neturėjo kirsti“, – sakė Crosetto.

Gynybos ministro teigimu, tiekimas turi būti suderinamas su galimybe papildyti šių ginklų atsargas. Italija siekia Kyjivui perduoti tvarkingą, naudojimui paruoštą ginkluotę.

 

„Prekybos centre nerasite raketų kaip kokio „Nutella“ indelio. Tai yra sudėtingos sistemos, kurioms reikia ilgo gamybos laiko. Negalima pasakyti: gerai, rytoj eisiu ir nusipirksiu šimtą raketų. Todėl, jei mes suteikiame Ukrainai oro gynybos sistemas, turime jas paimti iš savo atsargų ir tai daryti neatimdami iš savęs apsaugos, pasitikėdami jį kokybe“, – apibendrino Crosetto.

(55)
(7)
(48)

Komentarai ()

Susijusios žymos: