„Mad Max“ stiliumi – rusai pradėjo kurti monstrinius šarvuočius su tuo kas papuolė po ranka (Video)  (3)

Kad mūšio lauke Ukrainoje būtų bent kokia apsauga, okupantai bando savo sunkvežimius apšarvuoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karas rodo, kad papildomi šarvai įrangai, kuri tiesiogiai dalyvauja karo veiksmuose ir rizikuoja patekti į priešo ugnį, yra reikalingi. Tačiau vadinamoji „antroji pasaulio armija“ kartais demonstruoja gana komiškus pavyzdžius, tokius kaip „tiuninguoti“ dujiniai sunkvežimiai ar kiti kvailiausi papildomo šarvinimo sprendimai.

Neseniai internete pasirodė nuotraukos ir vaizdo įrašai, kuriuose matyti, kad rusai šiuo metu yra priversti griebtis savo transporto priemonių, ypač sunkvežimių „Ural“, „namudinio šarvinimo“.

Tai gali reikšti, kad per dešimt mėnesių atviros invazijos į Ukrainą Rusijos gynybos pramonė nepajėgi susidoroti su jai pavestomis užduotimis. Dėl to Rusijoje kariai priversti rinktis tokius amatininkų sprendimus, kurie nelabai sustiprins okupantų dalinius.

Visų pirma, internete paskelbtose nuotraukose ir vaizdo įrašuose matyti, kaip vienoje iš Ufos miesto įmonių modernizuojami sunkvežimiai „Ural“, naudojami vadinamiesiems baškirų „savanoriams“, kurie išreiškė norą „žudyti ukrainiečius“. Modernizacijos esmė – ant „Uralo“ buvo pakabintos šarvo plokštės, o įprastas priekinis salono stiklas pakeistas į šarvuotą.

 

Kaip sako patys rusai, standartinį kėbulą pakeitė „šarvuota kapsulė su avariniais išėjimais ir ventiliacija“. Šiuo metu kyla klausimas, kaip toks šarvuotis paveiks transporto priemonės važiavimo charakteristikas ir apskritai kiek „efektyvu“ realiomis kovos sąlygomis bus atlaikyti „Javelin“ ar prieštankinės minos smūgį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(14)
(2)

Komentarai (3)