[Žinios trumpai] Naujas košmaras Rusijai: Ukraina gaus IFATDS sistemas, skirtas HIMARS - šluos ištisas baterijas  (1)

Sistema skirta integruoti informaciją iš skirtingų šaltinių, kad būtų sukurtas bendras operatyvus ugnies valdymo vaizdas. Jos naudojimas padidins kovos prieš priešo baterijas efektyvumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų reikmėms JAV planuoja tiekti 18 Tarptautinių Lauko Artilerijos Taktinių Duomenų Sistemų (IFATDS), kurios automatizuos raketinės artilerijos ugnies valdymą. Rinkiniai bus įdiegti į 18 naujų HIMARS, kurie bus pagaminti Ukrainai pagal Ukrainos saugumo pagalbos iniciatyvą.

Kartu su sistemomis atkeliaus ir atitinkama programinė įranga. Be to, tiekėjas ves IFATDS operatorių mokymo kursus, kurie truks septynias savaites.

IFATDS / AFATDS – tai ugnies kontrolės, operatyvinio valdymo sistema, kuri automatiškai atlieka misijų planavimą, koordinavimą, kontrolę ir vykdymą. Iš esmės tai kompiuterių tinklas, kuris apdoroja ir keičiasi informacija. Tai leidžia palyginti ugnies paramos užklausas, nustatyti prioritetinius taikinius, atlikti analizę naudojant naujausius operatyvinės situacijos duomenis.

 

IFATDS sistema taip pat gali rekomenduoti tinkamiausius ginklus ir koordinuoti artimą ugnies paramą. Naudojama HIMARS, sistema leidžia kovoti su baterijomis, identifikuoti priešo šaudymo taškus ir prisideda prie jų likvidavimo.

(117)
(3)
(114)

Komentarai (1)