JAV išbandė nepilotuojamiems lėktuvams skirtą raketą (Video)  (21)

JAV kariuomenė sėkmingai išbandė specialiai nepilotuojamiems orlaiviams (UAV) skirtą valdomą raketą „Hellfire II UAS“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė JAV Gynybos departamentas. Bandymų metu iš viso buvo paleistos 9 tokios raketos, visos jos pataikė į taikinius, teigiama pranešime. „Hellfire II UAS“ buvo leidžiamos iš nepilotuojamo lėktuvo „MQ-1C Sky Warrior“.

Skirtingai nuo senesnių versijų aviacinių „Hellfire II“ raketų, naudojamų kariniuose sraigtasparniuose, UAV lėktuvams pritaikytos „Hellfire II UAS“ pasižymi 360 laipsnių apžvalgos kampu ir gali būti nutaikytos į taikinius, esančius už lėktuvo arba po juo. Pranešama, kad bandymų metu lazerinio nukreipimo ir nepilotuojamo orlaivio ginklų sistemų sąveika buvo sklandi.

Kol kas neaišku, kada naujosios raketos bus pradėtos naudoti kovinėmis sąlygomis. „MQ-1C Sky Warrior“ lėktuvai patruliuoti Afganistane pradės antrąjį šių metų pusmetį. Įdomu, kad šiuos lėktuvus per palydovinį ryšį valdys JAV teritorijoje esantys Karinių oro pajėgų operatoriai.

Nežiūrint sprendimo dėl naujų reketų, senesnės „Hellfire II“ raketos irgi gali būti panaudojamos su nepilotuojamais orlaiviais. Štai šiame video siužete užfiksuota, kaip Irake naudojamas orlaivis Predator su raketa „Hellfire II“ sunaikina vietinių kovotojų grupelę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (21)