[Žinios trumpai] Rusijos televizija to niekada neparodys: nufilmuota, ko rusai iš tikrųjų linki V. Putinui Naujųjų metų proga  (1)

„Navalny LIVE“ kanale „YouTube“ parodyta kas nutinka, kai paprastų rusų gatvėje paklausi, ko jie nori palinkėti Putinui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internete pasirodė netikėta apklausa, kurioje žurnalistai Rusijos miestų gatvėse teiravosi Rusijos piliečių apie vieną dalyką: ko jie nori palinkėti Putinui Naujųjų metų proga. Dauguma apklaustųjų užsiminė, kad Putinui laikas pasitraukti iš valdžios. Vieni siūlo Rusijos prezidentui atsistatydinti ir prižiūrėti anūkus, kiti mano, kad Putinas nusipelnė mirties už savo žiaurumus.

Viena moterų, paklausta apie linkėjimus Putinui, užtikrintai pareiškė: „Ar galiu atsakyti nuoširdžiai? Linkėčiau mirties ar bent teismo.“ Žurnalistei pasiteiravus, kodėl tokie jos norai, rusė atsakė: „Už prasidėjusį karą, už tai, ką jis daro su šalimis – tiek su mūsų, tiek su kitų“.

Pirmoji reakcija į klausimą dažniausiai buvo sumišimas. Tada sekė klausimai, ar ši apklausa bus rodoma per valstybinius televizijos kanalus. Ir tik tada, kai praeiviai įsitikino, kad pavojaus nėra, drąsiai linkėjo šalies vadovui būti nubaustam už „nuodėmes“, už „specialiąją operaciją“ ir represijas prieš rusus.

 

Be kita ko, rusai linkėjo „perskaityti Baudžiamąjį kodeksą“, „pasukti teisingu keliu“, „kad jam viskas gyvenime sugrįžtų“.

Buvo ir tokių, kurie sakydavo: „Ko aš jam linkiu, negalima viešai sakyti“.

(189)
(1)
(188)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: