[Žinios trumpai] „Dabar visi yra šokiruoti“. Rusų okupantams fronte skubiai prireikė ginekologų – gydytojai šokiruoti, skelbiama tikra beprotybė Donbase  ()

Laikinai okupuotoje Ukrainos dalyje jau ruošiamasi gaudyti ne tik vyrus, bet ir moteris.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laikinai okupuotoje Ukrainos dalyje jau ruošiamasi gaudyti ne tik vyrus, bet ir moteris. Gydytojai buvo informuoti apie „naujoves“ ir apie draudimą išvykti iš savo gyvenamosios vietos. Paaiškėjo, kad to priežastis – dideli Rusijos kariškių nuostoliai, o situacija tapo tokia rimta, kad okupantai ruošiasi mobilizuoti moteris net iš akušerijos-ginekologijos skyriaus.

Apie tai, kad įsibrovėliai organizavo medicinos įrangos ir medicinos darbuotojų išvežimą iš Donecko regioninės klinikinės Kalinino vardo ligoninės į Mariupolį, trumpai buvo pranešta gruodžio 29 dieną Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo suvestinėje. Tačiau dabar situacija, regis, darosi dar „sudėtingesnė“.

Anot regiono centro pašnekovų, okupacinė valdžia jau susitiko su kelių didelių ligoninių vadovybe.

„Vyr. gydytojus pribloškė tai, kad mobilizuos slauges ir moteris gydytojas, ir tiesiai į frontą. Niekam neįdomu, kad Donecke atliekamos rimčiausios operacijos, sako, tokia paskirstymo tvarka, todėl ruoškitės“, – kalbėjo šaltinis.

Anot jo, tai daroma dėl didelių Rusijos kariuomenės nuostolių ir medicinos personalo trūkumo.

„Rusams trūksta karo medikų, o tų, kurie yra, švelniai tariant, beliko visiškas nulis. Kalinino vardo ligoninės vadovybė jau „nudžiugino“ akušerijos-ginekologijos skyrių vedėjus, kad šie rengtų į frontą siunčiamų gydytojų sąrašus“, – sakė „OBOZREVATEL“ pašnekovas.

 

Jis sako, kad „dabar visi šokiruoti“. Kai kurie gydytojai jau yra pateikę prašymus išeiti iš darbo, tačiau jų prašymai tiesiog nepasirašomi. „Vyriausi gydytojai tiesiog bijo, o pavaldiniai pradėjo smarkiai sirgti“, – dalijosi šaltinis.

Ar tai padės – didelis klausimas, gali būti, kad gydytojai bus priverstinai išvežti į karo zoną. Visi čia prisimena priverstinės mobilizacijos patirtį Donecke, kai vyrai, tiesiogine to žodžio prasme, buvo gaudomi gatvėse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(101)
(13)
(87)

Komentarai ()

Susijusios žymos: