Karo krizė: Ukrainoje bręsta svarbūs įvykiai (video)  ()

Dmitrijus Černyševskis mano, kad karą, kurį Rusijos Federacija pradėjo prieš Ukrainą, dabar ištiko krizės fazė. Artėja lemiamas įvykis, parodysiantis tolesnę šio konflikto eigą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinomas Rusijos istorikas ir politikas Dmitrijus Černyševskis situaciją pakomentavo savo „YouTube" vaizdo įrašų tinklaraštyje.

„Bet kuriame mūšyje pasitaiko toks momentas, kai viena pusė išsenka, o kita dar nekontratakuoja. Šiuo metu operacija pateko į ūmios krizės fazę: arba ji baigsis, o tikslai nebus pasiekti, arba bus galima įveikti krizę įvedant rezervus, o tada puolimas tęsis. Jaučiu, kad tokia situacija yra viso karo metu. Rusijos ir Ukrainos konfliktas įžengė į ūmios strateginės krizės fazę", - sakė D. Černyševskis.

Jis mano, kad V. Putino kariuomenės padėtis yra sunki. Visi pranašumai, kuriuos ji turėjo karo pradžioje (aviacija, artilerija), jau prarasti. Ir net pamėgta rusų generolų taktika, mėtant patrankų mėsą į frontą, šiuolaikiniame kare pasirodė neveiksminga.

„Prieš Naujuosius metus Rusija beveik visur pasiekė aklavietę. Bachmuto mūšis įžengė į fazę, kai Rusijos puolimas baigėsi. Ir tai buvo vienintelė vieta fronte, kur Rusijos Federacija išlaikė artilerijos pranašumą, bet ten jiems pritrūko garo. Paskui perėjo į artilerijos karą, a la 1915 m., 60 000 sviedinių per dieną. Absoliuti krizė visais lygmenimis: strateginiu, operatyviniu ir taktiniu, matyt greit ateis pabaiga", – savo nuomonę išsakė rusų istorikas.

Jis patikslino, kad Rusijos Federacija į Ukrainą pradėjo vežti 150 000 mobilizuotų žmonių, kuriuos ji tris mėnesius mokė poligonuose. D. Černyševskis abejoja, ar tai virs nauju RF ginkluotųjų pajėgų puolimu. Greičiausiai jie „mobikais" pradės kamšyti skyles priekyje.

 

„To neužtenka, kai kariuomenėje trūksta sviedinių, kai tankai neveikia, nes yra sudeginti, lėktuvai neskrenda toliau už fronto linijos, nes Ukrainos MANPADS juos numuša, sraigtasparniai prispausti prie žemės. Lieka tik kvailas raketinis teroras, pastarosiomis dienomis įgavęs chaotiškų smūgių pobūdį, o raketų atsargos sumažėjo iki nulio".

D. Černyševskis mano, kad kare šiuo metu Rusija jau yra „prie savo galimybių ribos ir ant paskutinių kojų".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(72)
(1)
(71)

Komentarai ()

Susijusios žymos: