Afganistane iš viso žuvo jau 1 000 JAV karių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2010-02-24 15:43
HiTech, teko girdėti žodį aneksija? Jei ne, tada gaila "..ir gerai kad tokius suskius kurie isdave Lietuva, partizanai saude, o tai ir dabar dar rusams priklausytume. Gaila, bet tai tikriausiai tavo neissipildziusi svajone. Beje ir tu nori pasakyti kad Lietuvos nepriklausomybe reme mazuma gyventoju? Tai kogi ten zmones rinkosi sausio tryliktaja?" Dar vienas perliukas. Arba kitaip sakant, totalus neišprusimas. Partizanai savo veiklą vykdė maždaug iki 1953, o Sausio 13-oji buvo 1990, t.y po beveik pusės amžiaus. Dar Pasakyk jog 1918 atsikūrė Lietuva todėl, kad XII amžiūje gyveno toks žmogelis, vardu Mindaugas... O kaip su Lietuva? A.Smetona gražiai, po 1926 perversmo užėmė valdžią, o sovietai ją nuvertė bei suorganizavo rinkimus. Na ir kas, kad juose tebuvo abejotina partija. Kaip paaiškėjo jog Karzay išrinktas klastojant rinkimų rezultatus, kažkodėl visi paburnojo ir leido toliau vadovauti šaliai. Tiesiog demokratiška šalis, matyt iš Lukašenkos mokosi demokratijos pagrindų diegimo Azijoje. Tai kodėl JAV rengiasi derėtis su talibais? A, proto bokšte? Faktas, ne visi ten fanatikai savižudžiai. Galų gale, jei jų visai nepalaikytu žmonės, juk per beveik 10 metų, laisvai iki vieno galėjo išgaudyti, bet faktas tas, jog net dabar kai kuriose srityse Talibanas(ne JAV užpuolikė Al Queda) vis dar turi didelį palaikymą.
HiTech 2010-02-24 21:48
Tai kas, kad nuo partizanu kovu iki sausio 13-tos yra gan didelis laiko tarpas? Esme tame, kad zmones visada priesinosi rusu okupacijai, ir tai buvo visose Rusijos okupuotose valstybese ir tikrai ne is neturejimo ka veikt ar pergero gyvenimo. Taip JAV siulo deretis talibams, taciau kodel sie atsisako ir toliau vykdo ispuolius? Ispuolius per kuriuos zuva daugiau afganistano civiliu zmoniu nei kad NATO kariu!!! Ir kaip zinai ten yra labai didelis zmoniu religinis fanatizmas ir jie pasirenge paaukoti bet ka, nors ir pacius save, vien kad pasiektu savo tiksla, nesvarbu kad tas ju tikslas atnes zymiai daugiau zalos, auku ir t.t. O isgaudyt juos nera taip lengva, nes jie kovoja partizanini kara.
Arns 2010-02-24 22:43
HiTech, siūlai imti ir skaičiuoti kiek Lietuvos partizanai nukovė JAV karių ir kiek "koloborantų", pamatysi jog ir šis ir dar kiti partizaniniai karaii daugiausiai civilių aukų pareikalauja. Beje, pats atsakai, kodėl talibai nepasiduoda. Dauguma jų tiki savo teisumu, kaip Lietuvos partizanai
HiTech 2010-02-25 00:35
Tai kad talibai naudoja partizanine karo taktika, dar nereiskia, kad jie yra tokie pat kaip buvo Lietuvos partizanai, tai tik PARTIZANINE KARO TAKTIKA. Ir neverta lyginti talibu kovotoju su Lietuvos partizanais. Visai kiti siekiai, visai kiti isitikinimai, na vienas is ju tikslu gal ir yra panasus - paimti valdzia i savo rankas. Bet tuom visi panasumai ir baigiasi Ir kaip suprasti tavo pasakyma, "...skaiciuoti, kiek Lietuvos partizanai nukove JAV kariu..."???
Arns 2010-02-25 08:41
Ir kur matai tuos didelius skirtumus? Aš tai nematau jokių. O religijos paišyti visur nereikia, žemas mąstymo lygis. Beje, tu asilas, didelis asilas. Kodėl? Todėl jog esą mane cituoji(juk pasisakymas tarp kabučių), tačiau niekur nė panašaus sakinio nesu rašęs. Taigi, nešmeišk šmeižikę manęs, savo neišmanymais. Ir iš vis, susidaro toks įspūdis jog tau penkeri ir logiškai negali išmąstyti, kad jeigu minimas dabartinis afganistanas, tai okupantas JAV su NATO, o jei kalbama apie pokario Lietuvą, tai įsipaišo tada sovietų kariai.
Tir4elis 2010-02-25 09:17
Okupantai ne okupantai, o daryt su ta fanatikų gauja kažką reikėjo, nes visai jau išpindėję buvo. Laksto mat "didvyriai" po pasaulį, lėktuvus ir pastatus sprogdina, savo šalyje net musulmonams per daug fanatiškas nesąmonęs įdieginėja. Na ir nebeapsikentę NATO ir nulėkė tvarkos daryt. Tai, kad be realaus ilgalaikio plano pradėjo, va kur didžiausia klaida. Dabar užtat ir tenka milijardus kišt tą šalį keliant iš ankstyvųjų viduramžių. Dar nepamirškit, kad ne vien fanatizmo ten pilna. Kai tikroji valdžia ten pražuvo (ne be KGB pagalbos), neliko kam vadovaut, neliko lyderio paskui kurį eitu bent jau dauguma afganų. Kita vertus, ten dabar jau yra nauja karta žmonių, kurie nieko apart partizaninį, dažnai savižudišką, karą nėra matę. Jiems tai natūralu, va kur bėda. Tam, kad nors kiek pakeist jų mastymą reikia laiko, tai nepasidaro per metus ar du. Tuo labiau, kad su Karzajaus rinkimais gavosi "liapsusų". O ką dar ten galima išrinkt? Kol kas nesimato žmogelio kurį vienaip ar kitaip ne tik, kad pripažintu, bet ir nors žinotu dauguma žmonių. Taigi pereinamojo laiko vyriausybė jau kokia yra, tokia yra, svarbu nors kas yra. Jei ledai pajudės, tegu nors ir šventiką valdžion renka, kad tik nebelakstytu po pasaulį sprogmenim apsikarstę. Kitas variantas. Kaip manote, kuriuo atveju daugiau civilių žuvo, per JAV klaidas, ar per savižudžių sprogdintojų "reidus" turguose ir masinio susibūrimo vietose?
Arns 2010-02-25 09:42
Tir4elis, tame ir esmė, jog pretekstas "o man pas jus nepatinka", yra visiškai viduramžiškas. Neginu tikrųjų teroristų, kurie pirmiausia eina žudyti nepritariančių jiems. Tačiau pavienių žmonių visados galima rasti. Kaip Libanas ir Hesbola ar "Palestina" su savo Hamas(Fatah jau tapo daugmaž taiki)? Kodėl ten, pabandžius Izraeliui lygiai taip pat tvarką, kaip JAV įvedė ją Afganistane ir Irake nepriimtina? Akivaizdžiai matosi politinis valstybių svoris. Viena daro ką nori, o kitos turi klausyti bendrų valstybių susitarimų, bei vykdyti tai, ką mes vadiname politika. Tada klausimas, kodėl reikėjo klastoti rinkimus, jei realiai visas Afganistanas žino jį ir tik jį? Čia tas pats gaunasi kaip su Lukašenka, akivaizdu jog ir demokratiškai rinkimus laimėtu, bet va kažkodėl knieti surinkti virš 80% rinkėjų palaikymo... Tad tai gal ir Lukašenką nustokime vadinti nedemokratišku? Juk jis ne dėl savęs, o dėl baltarusių tautos gerovės taip stengiasi.... Dėl savižudžių. Civilių žūtys Afganistane, berods kelis kartus mažesnis skirtumas nei Irake, žuvusių nuo koalicijos karių rankos ir nuo savižudžių sprogdintojų. Bet kaip ir sakau, partizaninis karas dažnai žemo lygio, ir vietoje kovos su tikrais okupantais, dažniausiai pasirenkamas lengviausias kelias, gąsdinti ir bauginti vietinius.
HiTech 2010-02-25 11:19
Klausyk ASILE, jei pats nepameni ką rašei, tai geriau pridusk, nevadines kitų asilais O musu partizanų kovotas karas nuo talibų kovojamo karo skiriasi kaip diena nuo nakties, ir jei nesugebi įžvelgti elementariausių skirtumų tai jau tik tavo paties problema. Ir koks skirtumas kuom tie talibai tiki, jei nuo to jų tikėjimo visiems tik blogiau. Sakai nepritari teroristams? O talibus tai jau palaikai? Dar karta tau sakau, talibų valdomas rėžimas rėmė teroristines grupuotes! Beto dabar jie patys rengia ir vykdo teroristinius išpuolius. Ir nekreipk kalbos kita linkme. Kalbame apie Afganistana, o ne apie Lukašenka ar Izraelį.