Kiniškus GPS slopintuvus pamėgo automobilių vagys  (9)

Automobilius vagiančios nusikaltėlių gaujos Didžiojoje Britanijoje pradėjo naudoti iš Kinijos neteisėtai gabenamą GPS imtuvų slopinimo įrangą, praneša „The Register“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kontrabandiniai GPS slopinimo įrenginiai veikia tuo pačiu dažniu, kaip ir GPS sistemos signalus priiminėjantys automobiliniai GPS imtuvai, naudojami automobilių apsaugos sistemose.

Kadangi dėl trukdžių tokios sistemos negali nustatyti automobilio buvimo vietos koordinačių arba pranešti jų mobiliuoju ryšiu į automobilių stebėjimo centrą, sunkvežimius ir lengvuosius automobilius vagiančių nusikaltėlių „verslas“ tampa kur kas saugesnis. Įjungus GPS slopintuvą, stebima transporto priemonė paprasčiausiai „dingsta iš radaro ekrano“.

Dažnas GPS slopintuvas turi ir mobiliojo ryšio slopinimo funkciją – iš Vokietijos jau gauta pranešimų, kad apiplėšti vilkikų vairuotojai kurį laiką negalėjo susisiekti su policija ir pranešti apie nusikaltimą. Be to, pasak ekspertų, kai kurie Vokietijos vairuotojai GPS slopintuvus naudoja tam, kad išvengtų GPS naudojančių apmokėjimo už naudojimąsi mokamais keliais sistemų, kurios buvo pradėtos naudoti dar 2005 metais.

Nors Anglijoje ir Vokietijoje draudžiama prekiauti ir naudoti GPS slopintuvus, jie sparčiai plinta. Kadangi GPS sistemos signalai nėra stiprūs, jų slopintuvai taip pat neturi būti labai galingi.

Pasak GPS ekspertų, 2 W galios GPS slopintuvas gali „uždengti“ GPS palydovų signalus kelių metrų plote. Dažniausiai to visai pakanka stebimam automobiliui pavogti. Galingesni slopintuvai, pavyzdžiui, 20 W galios, gali nuslopinti GPS signalus oro uosto dydžio teritorijoje.

Pranešama, kad D. Britanijos vyriausybė skyrė 2,2 mln. svarų grantą vienam technologijų įmonių konsorciumui, kad būtų sukurta GPS slopinimo įrangos aptikimo sistema.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(21)
(0)
(21)

Komentarai (9)