„Makijivka tapo nekontroliuojama“: paaiškino, kodėl Putinui reikalingos paliaubos  ()

Gali būti, kad paliaubos per Kalėdas gali baigtis provokacijomis vienoje iš sostinės šventovių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vladimiras Putinas netikėtai paskelbė kalėdines paliaubas, kad nukreiptų rusų dėmesį nuo masinio okupantų likvidavimo Makijivkoje. Tačiau yra ir kita priežastis.

Kaip pareiškė Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Vadimas Denisenka, Putinas paliaubas gali panaudoti ir provokacijoms Kyjivo Pečorų lauroje (seniausias Ukrainos stačiatikių vienuolynas, labai svarbi šventovė tikintiems ukrainiečiams)

„Putino prašymas dėl paliaubų Kalėdoms yra bandymas Rusijos viduje nužudyti Makijivkos vaizdinius, kurie tampa nebekontroliuojami. Faktas yra tas, kad tradicinė rusų taktika - po rezonansinių pralaimėjimų bombarduoti eterį tūkstančiais nenaudingų derybų pasiūlymų – veikia“, – sakė Denisenka.

Jis pridūrė, kad šiandien jie turėtų paviešinti kaltininkų pavardes tarp rusų karių, suteikusių šansą pražūtingam Ukrainos ginkluotųjų pajėgų smūgiui. Jo nuomone, tai bus paprasti kariai, o ne generolai.

 

„Gali būti, kad tai yra pasiruošimas provokacijoms Kyjivo Pečorų lauroje. Žodžiu, nieko naujo. Viskas, kaip visada, primityvu", – pridūrė Denisenka.

(42)
(1)
(41)

Komentarai ()

Susijusios žymos: