Kremliuje prasidėjo didelis konfliktas: į kautynes siunčiamos privačios armijos, skelbiama Putino reakcija  ()

Prigožinui Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu Ukrainoje ketina pademonstruoti savo privačios karinės kompanijos „Redut“ pajėgumus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-07 Kremliuje prasidėjo didelis konfliktas: į kautynes siunčiamos privačios armijos, skelbiama Putino reakcija  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po to, kai „Wagner“ vadovui Jevgenijui Prigožinui nepavyko užimti Bachmuto, Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu nusprendė pademonstruoti savo galimybes fronte. Į Ukrainą jis atsivežė privačios karinės bendrovės „Redut“  smogikus.

Apie tai interviu su Rusijos žurnaliste Julija Latynina kalbėjo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo pulkininkas, karo ekspertas Romanas Svitanas.

„Redut“, kuri, pasak Svitano, ruošiasi kariauti prie Vuhledaro, siejama su Putinui artimu milijardieriumi Timčenka. Tačiau Svitanas mano, kad Šoigu taip pat yra su ja susijęs ir naudoja „Redut“ kaip atsvarą Prigožino „Wagner“.

Jis sako, kad Vladimiras Putinas į šį konfliktą nesikiša, nes mano, kad jam tai naudinga. Iš Putino perspektyvos, jei ne vienas, tai kitas šioje akistatoje galės pasiekti teigiamų rezultatų fronte.

Apskritai, pasak Svitano, Prigožinas labiau konfliktuoja ne su Šoigu, o su Valerijumi Gerasimovu. Būtent ant jo „Wagner“ vadovas supyko, nes jo smogikams pritrūko amunicijos prie Bachmuto.

 

Amunicijos badas tarp „Wagner“ kovotojų prie Bakhmuto, patikslino ekspertas, kilo dėl gana objektyvių priežasčių. Pirma, Ukrainos ginkluotosios pajėgos sudaužė du didžiausius sandėlius, kurie maitino šį fronto sektorių. Antra, dabar rusai daugiausia dėmesio skiria kovai Kreminos-Svatovo sektoriuje, ir tam reikia sviedinių.

(38)
(2)
(36)

Komentarai ()

Susijusios žymos: