„Kokiam velniui, kariaujančiai valstybei reikia privačių armijų?“ Rusijoje slapta ir skubiai ruošiasi dideliems įvykiams  ()

Rusijos Federacijoje privačių ginkluotųjų dalinių skaičius sparčiai auga ir visai ne karui su Ukraina, pažymėjo Andrejus Piontkovskis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos opozicionierius, politologas, publicistas ir matematikas Andrejus Piontkovskis atkreipė dėmesį į įdomią tendenciją, kuri pastaraisiais mėnesiais stebima Rusijoje.

„Apie tai mažai kalbama, bet tai yra svarbiausias faktas. Turiu omenyje privačias armijas, kurios Rusijoje auga kaip grybai po lietaus. Kokiam velniui, kariaujančiai valstybei reikia privačių armijų? Tai apskritai yra nesąmonė: gynybos ministras Šoigu turi armiją „Skydas“ („Щит“). Tačiau labiausiai šokiruoja faktas, kad apie privačios armijos „Redut“ sukūrimą neseniai paskelbė Putinui artimas multimilijardierius Timčenka. Ir tai daroma ne siekiant kovoti su Ukraina. Jie supranta, kad karas pralaimėtas, ir ruošiasi grandioziniam turto perskirstymui“, – sakė ekspertas interviu su Nataša Vlaščenka.

Reikia pažymėti, kad „Redut“ savininkai net ir Rusijos žiniasklaidoje nėra tiksliai įvardijami. Timčenka tikrai yra su „Redut“ siejamas asmuo, bet ar teisingai - neaišku. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo pulkininkas, karo ekspertas Romanas Svitanas užsimena, kad „Redut“ gali būti Šoigu kompanija.

 

Per pastaruosius du mėnesius įvyko daugiau nei tuzinas paslaptingų įvairių Rusijos žaliavų kompanijų aukščiausių vadovų mirčių. Žmonės krito pro langus arba staiga „mirė nuo širdies smūgio“. „Jie neturi laiko galvoti apie karą su Ukraina. Šis karas (dėl turto perskirstymo – red.) jau yra visų galvose, išskyrus Putiną, ir gal du ar tris bepročius aplink jį, kaip Patruševas ir Kovalčiukas. Rimti banditai įsitraukė į kitą karą – po Putino kriptokratijos žlugimo atsilaisvinsiančio turto perskirstymą“, – kalbėjo politologas.

(63)
(1)
(62)

Komentarai ()

Susijusios žymos: