„Dakaro 2023“ septintasis etapas: viesulu lėkęs V. Žala džiaugiasi antrąja vieta  ()

Saudo Arabijoje vykstančiame 45-ajame Dakaro ralyje šeštadienį dalyviai įveikė septintąjį etapą, kuris yra sudėtinė maratrono dalis. Po finišo mechanikų pagalba bus leidžiama tik dvi valandas, o sekmadienį kovą reikės tęsti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šeštadienis buvo puikus dėl aukštos galutinės vietos jau nekovojančiam Vaidotui Žalai, kuris visą greičio ruožą įveikė lyderių tempu ir pirmas pasiekė finišą.

Jam teko laukti, ar kas iš lyderių jį aplenks etapo įskaitoje. Tai padaryti pavyko tik Saudo Arabijos atstovui Yazeedui Al Rajhi, kuris pranoko lietuvį 8 min. 54 sek.

Antroji vieta V. Žalai yra geriausias rezultatas etape nuo 2020 metų, kai jis laimėjo patį pirmąjį etapą ir buvo lyderis. Šiemet jis dukart buvo penktas, tačiau bendrojoje įskaitoje tėra 51-as, nes ne visuose etapuose pasiekė finišą.

Šeštadienį greičio ruožo trasą sudarė 20 proc. smėlio, 63 proc. dirvožemio, 2 proc. asfalto, 13 proc. kopų ir 2 proc. išdžiūvusių upių vagų. Etapo ilgis – 866 km, iš kurių 333 km buvo greičio ruožas.

Ralio rengėjai nutarė, kad dėl sudėtingų sąlygų šiame etape nestartuos motociklai ir keturračiai. Tai reiškia, kad šeštojo etapo nebaigęs Laisvydas Kancius nestartavo.

 

Jau vykstant 7-ajame etapui L. Kancius pranešė, kad nesitrauks iš lenktynių nors ir neturi vilčių užimti aukštą vietą bendrojoje įskaitoje.

„Nusprendžiau važiuoti toliau. Šiandien motociklams ir keturračiams laisva diena, todėl bus galima apsilaižyti žaizdeles. Nors dėl rezultato ir nekovosiu, bet likusį laiką galima panaudoti naudingai. Taip pat noriu padėkoti už palaikymą! Labai gera matyti tiek daug jėgos, pozityvo ir teigiamų emocijų, nepaisant nesėkmės“, – parašė L. Kancius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: