Fronte lemiami įvykiai: prasideda kruvina žiema Rusijos armijai – laukia nacių Vokietijos likimas  ()

Dmitrijus Černyševskis mano, kad artimiausi mėnesiai bus lemiami kare, kurį Rusijos Federacija pradėjo prieš Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos fronte bręsta svarbūs įvykiai. Rusija mobilizuotuosius perkelia į fronto liniją, rengdama didelį puolimą Donbase. O Ukrainos ginkluotosios pajėgos, matyt, nusprendė savo teritorijų deokupaciją atidėti iki pavasario.

Rusijos istorikas ir politikas Dmitrijus Černyševskis apie tai kalbėjo savo vaizdo dienoraštyje „YouTube“.

„Kare bręsta pagrindiniai įvykiai. Ir šie įvykiai tikriausiai baigs istoriją radikaliais pokyčiais... Rusijos kariuomenė ne tik praras gebėjimą vykdyti puolimo operacijas, kas jau įvyko, bet ir praras galimybę vesti gynybinius mūšius. Tai bus tų mūšių, kuriuos, matyt, netrukus jie pradės fronte, rezultatas“, – sakė istorikas.

Jis mano, kad teisingas Ukrainos generalinio štabo sprendimas atidėti didelį kontrpuolimą.

„Ukrainos ginkluotosios pajėgos nusprendė nesijaudinti, laukti ir paruošti tokį smūgį, kuris nulems karo baigtį ir nuves Ukrainos kariuomenę prie Azovo jūros, prie Krymo prieigų“, – sakė Černyševskis.

Jis abejoja, ar rusų „mobikams“ pavyks prasibrauti per Ukrainos frontą. Mūšiai dėl Bachmuto parodė, kad Rusijos ginkluotosios pajėgos nepajėgios nieko pakeisti.

 

Politikas neabejoja, kad Kremlius imsis naujo puolimo.

„Putinas vis dar tikisi priversti Ukrainą eiti į derybas, kad iš šio karo išeitų kaip laimėtojas, neprarasdamas veido. To nenutiks. Čmobikai nepadės Putinui laimėti. Pėstininkų bangos nepajėgios įveikti šiuolaikinės pėstininkų armijos prisotintos artilerijos ir šarvuotų pajėgų. Rusija vis tiek stengsis perimti iniciatyvą. Kaip ir vokiečiai per Antrąjį pasaulinį karą praradę Stalingradą vis dar veržėsi prie Kursko. Ten sovietų kariuomenė atsistojo į gynybą, išvargino priešą ir perėjo į puolimą. Tokią strategiją pasirinko Ukrainos generalinis štabas. Tai pergalės strategija 2023 metais“, – sakė Rusijos istorikas.

 

Jis įsitikinęs, kad dabartinis Ukrainos lėtumas yra jai į naudą. Ukrainos ginkluotosios pajėgos kaupia pajėgas lemiamam smūgiui, būdamos pergalingoje gynybinėje pozicijoje.

„Kol kas ukrainiečiai metodiškai retina rusų pėstininkų sankaupas, per dieną sunaikina priešo batalioną. Rusijos kariuomenei prasidėjo kruvina 2023 metų žiema. Ir jų perspektyva liūdna“, - pareiškė Černyševskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(127)
(0)
(127)

Komentarai ()