Generolas skelbia apie būsimą puolimą: „smogs JAV šarvais apginkluota brigada“  ()

Kaip CNN sakė du aukšto rango JAV pareigūnai, pastaruoju metu įvyko reikšmingų pokyčių, susijusių su ginklais, kuriuos JAV ir kiti sąjungininkai pradėjo tiekti Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujausias JAV pagalbos paketas apima daugiau ginklų, tokių kaip „Bradley“ kovos mašinos ir pažangios ilgo nuotolio raketų sistemos, teigiama CNN. Ekspertai sutinka, kad „Bradley“ Kyjivui suteikia reikšmingo puolimo potencialo.

„Manau, kad ukrainiečiai paims tuos 50 „Bradley“ ir daugumą sujungs į vieną batalioną ar vieną šarvuotą brigadą... Ir sukurs geležinį kumštį, kuris bus panaudotas prasiskverbti pro Rusijos gynybą“, – sakė JAV atsargos generolas leitenantas Benas Hodgesas.

Vienas JAV pareigūnas taip pat pažymėjo, kad Ukraina laikosi Vakarų tiektų ginklų naudojimo apribojimų, taip sumažindama abejones dėl galingesnių sistemų siuntimo. Anksčiau Vakarų šalys ragino Ukrainą nenaudoti jų siųstų ginklų taikiniams Rusijos teritorijoje atakuoti. Ukraina davė tokį pažadą ir, panašu, jo laikosi. Tai didina pasitikėjimą Ukraina ir galiausiai gali paskatinti Vakarų šalis siųsti ir tokius ginklus kaip ATACMS.

 

Ukrainos kariai pradės mokytis naudoti „Bradley“ dar šio mėnesio pabaigoje.

(53)
(0)
(53)

Komentarai ()

Susijusios žymos: