Ukrainos generolai pakelti ant kojų, reikalo ėmėsi pats Zalužnas: šiomis valandomis sprendžiasi Ukrainos strategijos ir taktikos klausimas  ()

Visa Ukrainos vadovybė, įskaitant vyriausiąjį vadą Valerijų Zalužną, sprendžia, kaip išsaugoti karius ir smogti didžiausią smūgį priešui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Soledare tęsiasi sunkios kovos su rusų įsibrovėliais. Rusijos ginkluotosios pajėgos bando užimti miestą, kad galėtų persikelti gilyn į Donecko sritį.

Tai savo komentare „RBC-Ukraina“ pareiškė Rytų pajėgų grupės pranešėjas Sergejus Čerevatijus.

Rusijos kariai sutelkia pagrindines pajėgas Bachmuto kryptimi, siekdami savo tikslo – visiškos Donecko ir Luhansko sričių okupacijos. Tačiau tokia situacija jau buvo fronte. Užėmus Severodonecką ir Lysyčanską RF ginkluotosios pajėgos tikėjosi greitai pajudėti toliau, tačiau jau pusę metų to padaryti nepavyksta.

Soledare padėtis sunki, priešas patiria didelių nuostolių. Ataką vykdo labiausiai kovai pasirengę „Wagner“ daliniai. Įvykius kontroliuoja Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybė, pats generolas Valerijus Zalužnas ir Rytų pajėgų grupės vadas. Dabar sprendžiamas Ukrainos taktikos klausimas dėl teisingiausio sprendimo strateginiame ir taktiniame lygmenyse.

„Dabar situacija šia kryptimi yra atidžiai stebima, kad būtų priimtas sprendimas, kuris leistų sustiprinti gynybą, neprarasti daug personalo ir tuo pačiu suduoti stiprų smūgį priešui. Koks bus sprendimas – manau, mūsų lyderiai jį priims artimiausiomis dienomis“, – sakė Čerevatijus.

 

Rusijos Federacijai svarbu užimti Soledarą, nes tai bus „bent kažkokia pergalė“ po daugybės nesėkmių – nuo ​​atsitraukimo iš Kyjivo iki pabėgimo iš Charkivo srities ir Chersono. Priešo vadovybė tikisi, kad užėmus Bachmutą, jie galės judėti toliau. Dabar jie praranda patikimumą prieš vidinę ir išorinę auditoriją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(138)
(4)
(134)

Komentarai ()

Susijusios žymos: