JK žvalgyba: situacija prie Soledaro pasikeitė - Rusija bandys apsupti Bachmutą (Foto)  ()

JK žvalgyba: Ukrainos gynėjai į vakarus nuo Soledaro įrengė naujas gynybines linijas, sausio 16 d. palikę miestą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikėtina, kad Ukrainos gynybos pajėgos sausio 16 d. pasitraukė iš Donecko srities Soledaro ir įrengė naujas gynybines linijas į vakarus nuo miesto. Rusijos kariuomenė toliau bandys apsupti Bachmutą.

Tai trečiadienį, sausio 18 d., paskelbė Didžiosios Britanijos gynybos ministerija, remdamasi žvalgybos duomenimis.

„2023 m. sausio 16 d. Ukrainos pajėgos greičiausiai buvo išvestos iš Soledaro miesto Donbase... Jie tikriausiai įkūrė naujas gynybines linijas vakaruose“, – rašoma ataskaitoje.

 

Didžiosios Britanijos žvalgyba nurodė, kad miestą kontroliuoja Rusijos kariuomenė ir „Wagner“ grupės kovotojai. Tuo pačiu metu pastarieji sudarė didžiąją dalį į Soledarą nukreiptų pajėgų.

Šia Rusijos operacija siekiama galutinai apsupti Bachmutą Donecko srityje – vienam iš dviejų šiame mieste dislokuotų Ukrainos karių tiekimo maršrutų „taikomas vis didesnis spaudimas“, pranešė Didžiosios Britanijos gynybos ministerija.

 

JK žvalgyba taip pat pasidalijo nuotraukomis, kuriose matyti, kad nuo sausio pradžios į pietus ir rytus nuo Bachmuto toliau buvo intensyviai apšaudoma artilerija. Britų žvalgyba mano, kad Ukrainos pajėgos greičiausiai ir toliau ginsis miesto pakraščiuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(3)
(26)

Komentarai ()

Susijusios žymos: