[Žinios trumpai] 18 metų jaunuolis pėsčiomis kirto Rusijos ir Ukrainos sieną, kad prisijungtų prie legiono „Rusijos laisvė“ (Video)  ()

Vaikinas buvo bene vienintelis mokymosi įstaigoje, kuris atvirai išdrįso pasipriešinti karui Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sausio 17 dieną Ukrainos žurnalistas Vladimiras Zolkinas savo kanale paskelbė 40 minučių trukmės vaizdo įrašą su Rusijos Federacijos savanoriais, prisijungusiais prie legiono „Rusijos laisvė“. Vaizdo įraše rodomas interviu su jauniausiu savanoriu, kuris pėsčiomis kirto Rusijos ir Ukrainos sieną.

Dar 2022 metų vasarį vaikinas pasmerkė Rusijos Federacijos karą prieš Ukrainą. Savo socialinio tinklo puslapyje jis paskelbė prieškarinį vaizdo įrašą, informuoja „Telegram“ kanalas „Ukraina 365“.

Dėl paskelbto vaizdo įrašo ir jo prieškarinių pareiškimų jo namuose lankėsi teisėsaugos pareigūnai, o mokymo įstaigoje vykdavo „švietėjiški“ pokalbiai.

Vaikinas buvo bene vienintelis mokymosi įstaigoje, kuris atvirai išdrįso pasipriešinti karui Ukrainoje. Praėjusių metų lapkritį jis priėmė galutinį sprendimą, nusprendė palikti Rusijos Federaciją ir kovoti už Ukrainos žmonių laisvę.

 

18-metis būsimasis barmenas pėsčias kirto dvi sienas. Ėjo per lauką, kad nesusidurtų su pasieniečiais.

Nuo 2022 metų gruodžio jis yra „Rusijos laisvės“ gretose, yra mokymuose stovykloje. Pasak jo, didžiausias pliusas legione yra tai, kad patyrę vadai rūpinasi savo karių likimais, kitaip nei Rusijos gynybos ministerija, kuri savo karius siunčia skerdimui kaip „patrankų mėsą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(151)
(0)
(151)

Komentarai ()

Susijusios žymos: