JAV pradės galingą operaciją: surado, kur yra šimtai rusiškų tankų T-72B1, raketų BUK-M2 ir daugybė kitų rusiškų ginklų  ()

Rusijos ginklai yra pasiekę ir Lotynų Amerikos šalis. JAV norėtų tuos ginklus surinkti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-23 JAV pradės galingą operaciją: surado, kur yra šimtai rusiškų tankų T-72B1, raketų BUK-M2 ir daugybė kitų rusiškų ginklų  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Devynios Lotynų Amerikos šalys naudoja rusiškus/sovietinius ginklus. Įskaitant, beje, ir tankus. Štai Venesuela dar 2009-2012 metais gavo 92 T-72B1 tankus. Nikaragva šių tankų turi dvigubai mažiau, bet turi. Šios šalys turi ir atsarginių dalių jiems.

Bet tai dar ne visas. Venesuela turi ir vidutinio nuotolio žemė-oras raketų BUK-M2, daug kitų rusiškų ginklų. Vėlgi - rusiškų ginklų yra net 9 Lotynų Amerikos šalyse. Tik kam tai rūpi?

Tai rūpi Ukrainai. Ukrainiečiams nereikia mokytis naudotis tokiais ginklais - jie tai jau moka. Jie juos jau naudoja, moka juos eksploatuoti, remontuoti ir prižiūrėti. Tik dėl to ir teikiamas prioritetas rusiškiems, objektyviai prastesniems ginklams.

Dabar JAV Sausumos pajėgų Pietinės vadovybės vadė, keturių žvaigždučių generolė Laura Richardson sakė, kad JAV nori pakeisti rusišką karinę techniką Lotynų Amerikoje amerikietiška įranga, jei šios nuspręstų savo rusišką ginkluotę atiduoti Ukrainai.

 

Tai būtų stiprus ir lauktas Ukrainos ginkluotės papildymas. Dėl logistinių ir politinių priežasčių tai užtruktų, bet tai rodo, kad Rusija gali susidurti su dar galingesniu priešu ir praranda rinkas savo karinei technikai parduoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(407)
(24)
(383)

Komentarai ()

Susijusios žymos: