Ar „Blumo dėžutė“ pakeis elektros tinklus? (Video)  (58)

Vienos iš Silicio slėnio įmonės - „Bloom Energy“ - įkūrėjo Sridharo (K. R. Sridhar) pareiškimai sukėlė šurmulį tarp energetikos specialistų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sridharo teigimu, jis sukūrė technologiją, kuri leistų pilnai aprūpinti elektra gyvenamuosius namus, jų neprijungiant prie elektros tinklo.

Nuotraukoje rankose jis turi du tokius prietaisus, pavadintus „Blumo dėžute“ (Bloom box), jie - vos knygos dydžio, tačiau, kaip teigia išradėjas, tik dviejų pakanka vidutinio dydžio namui, o Azijos šalyse, kur žmonės naudoja mažiau energijos, vienos dėžutės pakaktų ir keliems namams.

Jo teigimu, šis prietaisas naudoja atmosferos deguonį ir dujas arba bet kokį kitą energijos šaltinį. Skamba visai neįtikinamai, dar ir dėl to, kad kol kas pateikiama labai mažai informacijos apie šią technologiją.

Tačiau tokios žinomos kompanijos kaip Google, FedEx, Walmart, eBay, Staples jau kurį laiką išmėgina „Blumo dėžutes“, tiesa, šaldytuvo dydžio, ir yra patenkintos rezultatais – pavyzdžiui, Google duomenų centre jau 18 mėnesių naudoja keturis tokius prietaisus, ir tai leido dvigubai sutaupyti gamtinių dujų suvartojomą, o eBay teigia, kad penkios „Blumo dėžutes“, naudojančios biodujas, per devynis mėnesius sutaupė elektros energijos net už 100000 JAV dolerių.

Kiek detaliau - JAV televizijos kanalo CBS žinių laidoje „60 minučių“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(4)
(0)
(3)

Komentarai (58)